Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το συνέδριο των Ιταλών τουριστικών πρακτόρων

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET) πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκιάθο, 10 – 13 Ιουνίου 2021.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε χθες (09/06) με την Πρόεδρο της FIAVET Ivana Jelinic, παρουσία της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας Κυριακής Μπουλασίδου, η οποία είχε την πρωτοβουλία της φιλοξενίας του συνεδρίου στην Ελλάδα, με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, δηλαδή σχεδόν αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το συνέδριο διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρα μας ως ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί, προτιμούν παραδοσιακά την Ελλάδα για τον πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο και τα τοπία ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς, ενώ το 2019 η χώρα μας φιλοξένησε σχεδόν 1,5 εκατ. επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

Η ιταλική αποστολή έφτασε στην Αθήνα χθες, όπου και θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ. Αριθμεί 50 άτομα και σε αυτή συμμετέχουν:

Τουριστικοί πράκτορες μέλη της FIAVET από όλη την Ιταλία,

Ο Marco Rizzone, μέλος της επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες εμπόριο και τουρισμό στη Βουλή των αντιπροσώπων

Η Federica Isotta Squeri, υπεύθυνη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον στη Συνομοσπονδία για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες

Οι Nicola Bonacchi, Vice President Leisure Sales & International Markets της αεροπορικής εταιρείας ALITALIA και Lepnarso Massa, Managing Director MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), καθώς και

Ιταλοί δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ASKAnews και μεγάλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης (ADN KRONOS, MILANO FINANZA, IL SOLE 24 ORE, IL TEMPO).

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της FIAVET και την ιταλική αντιπροσωπεία. Η Ιταλία είναι διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα και με την προετοιμασία, που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μας, πιστεύω ότι φέτος θα αρχίσει να αποκαθίσταται η τουριστική κίνηση από την γειτονική μας χώρα. Η διεξαγωγή, μάλιστα, του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στη Σκιάθο, με τη στήριξη και του ΕΟΤ, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στην Ιταλία. Αποδεικνύει παράλληλα την ξεκάθαρη βούληση των δύο χωρών για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Jelinic και τους συνεργάτες της για την καλή συνεργασία και την εμπιστοσύνη της. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει στον Ιταλό επισκέπτη όλα όσα αναζητά φέτος».

Η Πρόεδρος της FIAVET Ivana Jelinic δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά τον ΕΟΤ που μας ενέπλεξε τόσο δυναμικά, αυτή τη σημαντική στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ιταλοί θα βρουν την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό που θα τους υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές!».

Τα μέλη της αποστολής, πριν και μετά τις εργασίες του συνεδρίου (την 11η Ιουνίου στο Μπούρτζι), θα επισκεφτούν το ιστορικό κέντρο της Σκιάθου, τη Μονή της Ευαγγελίστριας και τοπικό οινοποιείο, θα κάνουν το γύρο του νησιού και τέλος θα απολαύσουν τοπικούς χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media