Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Στη REDS με 40 εκατ. ευρώ η τουριστική αξιοποίηση της έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου

Πλειοδότης για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου της Κρήτης αναδείχθηκε η REDS Α.Ε. (όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ) μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ).

Το e-Auction διενεργήθηκε χθες (06/12) και δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, με τη βελτιωμένη προσφορά της REDS Α.Ε. να διαμορφώνεται στα 40,2 εκατ. ευρώ (Καθαρή Παρούσα Αξία).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συγκληθεί σύντομα για την επικύρωση του αποτελέσματος του e-Auction.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα 345,5 στρέμματα παραθαλάσσια έκταση στις Γούρνες του Ηρακλείου, βρίσκονται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Το σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείων, εμπορικού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων, μαρίνας, καζίνο κ.ά.

Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Η REDS, επικεντρώνεται επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εμπορικών πάρκων, εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, οικιστικών συγκροτημάτων, κτηρίων γραφείων κ.ά

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media