Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024

Στην έκθεση NOSTOS EXPO 2017 συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην έκθεση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού NOSTOS EXPO 2017 στη Ναύπακτο, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια στοχευμένη έκθεση, αποτελούμενη από δύο ενότητες, τη NOSTOS FORUM, ένα διεθνές βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό κάθε μορφής και τη NOSTOS Food Tourism, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γαστρονομικό τουρισμό και την ελληνική κουζίνα.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της τουριστικής μας πολιτικής είναι να έρθουμε πρώτοι όχι μόνο στις αγορές – στόχους του εξωτερικού, αλλά και να διευρύνουμε την παρουσία μας στο εσωτερικό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας για να προβάλλουμε τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής μας. Ο πλούτος και η ποικιλία της μακεδονικής κουζίνας, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, μας επιτρέπουν να επενδύσουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που μπορούν να γίνουν για μας ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια να αναδείξουμε την Περιφέρειά μας σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό για 365 μέρες το χρόνο», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη NOSTOS EXPO 2017 για πρώτη φορά με δικό της stand. Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας στην ενότητα NOSTOS Food Tourism, όπου παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές και η φιλοσοφία της μακεδονικής κουζίνας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ονομαστά προϊόντα της περιοχής, όπως κρασί, ούζο, τσίπουρο, τοπικά εδέσματα και πίτες, σε εκδήλωση με θέμα «Γαστρονομικές διαδρομές στην Κεντρική Μακεδονία». Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας και τη μακεδονική κουζίνα μέσα από τρεις παραδοσιακές συνταγές που μαγείρεψαν ειδικά για την εκδήλωση καταξιωμένοι σεφ, παρέχοντας ταυτόχρονα πληροφορίες για την προέλευση, την ιστορία και την κουλτούρα της γαστρονομίας της περιοχής.