Νικήτρια αναδεικνύεται η κινεζική Fosun στη «μάχη» για την εξαγορά της Club Mediterranee, εναποθέτοντας τις ελπίδες της στην αυξανόμενη εύπορη τάξη των Κινέζων, αλλά και στην έλλειψη υψηλών προδιαγραφών τουριστικών θέρετρων στη χώρα.
Η μάχη για την εξαγορά της Club Med άρχισε στα μέσα του 2013, μεταξύ της Fosun και της Global Resorts, η οποία είναι επενδυτική εταιρεία συμμετοχών που ελέγχεται από τον Ιταλό επιχειρηματία Αντρέα Μπονόμι.
«Οι μετοχές της Club Med που βρίσκονται στα χέρια της Global Resorts θα περάσουν στην Gaillon Invest II (που ελέγχεται από τη Fosun) ή θα πωληθούν στην αγορά», ανακοίνωσε η Global Resorts.
Η Fosun, η οποία υποστηρίζει τη στρατηγική του γαλλικού ομίλου να επεκταθεί στην Ασία από το 2010, ελέγχει ήδη το 18,4% του Club Med. H κινεζική εταιρεία έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι οι Κινέζοι τουρίστες, οι οποίοι εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, θεωρούνται κομβικής σημασίας για το μέλλον του ομίλου Club Med.
«Η Club Med στην Κίνα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί την αδυναμία της κινεζικής αγοράς τουρισμού, δεδομένου ότι το μοντέλο της Club Med έχει τεράστια δυναμική ανάπτυξης στην Κίνα», επισημαίνουν Κινέζοι ειδικοί σε θέματα τουρισμού.
Η Club Med διαθέτει ήδη θέρετρα στην Κίνα και έχει στόχο να καταστήσει τη χώρα τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της.
Πηγή: www.naftemporiki.gr
Φωτογραφία: www.clubmed.com
Σημείωση e – Travel News: Ο όμιλος Fosun είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός επιχειρηματικός όμιλος της Κίνας. H Fosun μαζί με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση και την αραβική Al Maabar συμμετέχουν στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group, που έχει αναλάβει τη αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.