Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Spetsathlon: Πάνω από 3.000 επισκέπτες στις Σπέτσες

SPETSES

Με 540 τριαθλητές από 17 χώρες, 300 ακόμη συμμετοχές στον κολυμβητικό αγώνα και στον ποδηλατικό γύρο και 3.000 επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε το Spetsathlon 2015 από τις 24 έως τις 26 Απριλίου.

Οι σπουδαιότεροι τριαθλητές και οι φίλοι του αθλήματος έσπευσαν στις Σπέτσες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από 17 χώρες του εξωτερικού και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο.

«Ο φετινός αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από μία αθλητική διοργάνωση. Αυτή η γιορτή του τριάθλου, του ευ αγωνίζεσθαι και της άμιλλας έγινε πραγματικότητα με τη συμβολή του Δήμου των Σπετσών και των κατοίκων τους που για μία ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω. Ευχαριστώ ακόμη τους Χορηγούς μας για την πολύτιμη στήριξή τους και σε όλους τους αθλητές μας υπόσχομαι ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό Spetsathlon 2016! Ανανεώνω το ραντεβού μας για το επετειακό 5ο Spetses mini Marathon», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon Μαρίνα Κουταρέλλη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) Γεώργιος Γερόλυμπος τόνισε ότι «η διοργάνωση πλέον έχει καθιερωθεί ως μία εκ των σημαντικότερων στην Ελλάδα. Με τη συμμετοχή στη διοργάνωση του 3ου Spetsathlon, η Ε.Ο.ΤΡΙ. πέτυχε για ακόμη μία φορά το στόχο της προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος στη χώρα μας. Η διεθνής εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας βοήθησε τα μέγιστα στη διοργάνωση του συναρπαστικού τριάθλου στις πανέμορφες και απόλυτα ασφαλείς διαδρομές των Σπετσών».

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Δήμου Σπετσών, ενώ Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel.

Στις Σπέτσες ακολουθεί φέτος το Spetses mini Marathon 2015, που θα διεξαχθεί 9 με 11 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.tovima.gr