Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

38ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: Συμμετοχή αθλητών από 59 χώρες

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των αθλητών, που θα πάρουν μέρος στον 38ο Διεθνή Αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, που θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, στο τέλος του Σεπτέμβρη, από την Αθήνα προς τη Σπάρτη, καλύπτοντας απόσταση 246 χλμ.

Ο διεθνής αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ακολουθεί πιστά τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε την ίδια απόσταση προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες, στη μάχη που θα διεξήγαγαν οι Αθηναίοι με τους Πέρσες.

Το ενδιαφέρον των αθλητών αυξάνεται κάθε χρόνο και πιο πολύ, καθώς φέτος οι συνολικές αιτήσεις έφτασαν στις 850, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ, έναντι των 758 που ήταν οι περσινές.

Ανάμεσα στους 400 αθλητές που βγήκαν από τη χθεσινή κλήρωση, είναι και 55 Έλληνες δρομείς, οι οποίοι, για άλλη μια χρονιά θα λάβουν μέρος στον ιστορικό αγώνα, κυνηγώντας όχι μόνον κάποια διάκριση, αλλά και ένα καλό ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης, η οποία αποτελεί πραγματικό Άθλο για όποιον φτάνει στον τερματισμό της.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές αξιοσημείωτη είναι η παρουσία της περσινής πρώτης Ελληνίδας δρομέα Παναγιώτας Δόγκα.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός της συμμετοχής αθλητών από 59 χώρες, που και αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ, τονίζοντας τη διαχρονικότητα και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον αγώνα.

Μεταξύ αυτών και οι περσινοί πρώτοι νικητές τόσο στην κατηγορία των ανδρών όσο και των γυναικών, Ούγγρων Tamas Bodis και Zsuzsanna Maraz αντίστοιχα.

Τα ονόματα όλων των αθλητών που θα λάβουν μέρος, αλλά και όσων θα παραμείνουν σε λίστα αναμονής για τις περιπτώσεις αντικατάστασης όσων από τους 400 κληρωθέντες δεν θα μπορέσουν τελικά να συμμετάσχουν, θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ: www.spartathlon.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media