Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

SkyGreece: Περιμένει τις άδειες από ΗΠΑ και Καναδά

SKYGREECEΤις απαιτούμενες άδειες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και το ελληνικό υπουργείο Μεταφορών απέκτησε η αεροπορική SkyGreece, η οποία σκοπεύει να δρομολογήσει απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα προς ΗΠΑ και Καναδά.

Ωστόσο, απαιτούνται ακόμη οι αντίστοιχες άδειες από την αμερικανική και καναδική Πολιτική Αεροπορία, με αποτέλεσμα, στο μεσοδιάστημα, η SkyGreece να διεξάγει πτήσεις τσάρτερ.

Μετά και τη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με στελέχη της ΥΠΑ, η εταιρεία εκπλήρωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει η νομοθεσία και είναι έτοιμη για την εκτέλεση πτήσεων.

Παράλληλα, κατετέθησαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ΗΠΑ και Καναδά, ώστε με την απόκτηση των παραπάνω αδειών, να ξεκινήσει τα τακτικά δρομολόγια, από Αθήνα προς Νέα Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ.

Το πρώτο αεροσκάφος της SkyGreece είναι ένα Boeing 767-300 ER, με το όνομα «Ταξιάρχης» (274 θέσεων), ενώ ήδη, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης και δεύτερου αεροσκάφους.

Η SkyGreece έχει επικεφαλής έναν κληρικό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, τον πατέρα Νικόλαο Αλεξανδρή, ο οποίος συνεπικουρείται από τους Βασίλη Αλεφάντη και Παναγιώτη Χειλάκο, τουριστικούς πράκτορες της Βορείου Αμερικής.

Πηγή: www.enet.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/SkyGreeceAirlines

Ολόκληρο το άρθρο του Φώτη Φωτεινού:

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=423435

Post Tags
Share Post