Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Μέλος του ΔΣ της European Regions Airline Association (ERA), εξελέγη η SKΥ express στην πρώτη διά ζώσης μετά την πανδημία Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή αναγνώριση της δυναμικής πορείας της εταιρείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας των θέσεων της ελληνικής και κυπριακής αγοράς αερομεταφορών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η χρονική στιγμή της εκλογής της SKY express είναι κομβικής σημασίας καθώς συμπίπτει με σημαντικές εξελίξεις στις αερομεταφορές και τη μεγάλη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη βιωσιμότητα.

Η ERA, ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς, εκπροσωπεί 56 αεροπορικές και περισσότερες από 150 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά των αερομεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την επάνοδο, την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου. Θέματα που σχετίζονται άμεσα με τους στόχους της ΕΕ όπως αυτοί έχουν τεθεί στο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Βιώσιμη Αεροπορία και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές το 2030 και το 2050.

Στην ομιλία της με θέμα «Our airlines’ pandemic journeys – surviving a global crisis», που παρέθεσε η Βάσω Χρηστίδη, Γενική Διευθύντρια IOGR/SKY express αναλαμβάνοντας καθήκοντα μέλους ΔΣ της ERA, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη τους συναδέλφους μας. Μαζί με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου θα εργαστούμε για μια νέα αισιόδοξη εποχή πράσινων αερομεταφορών στην Ευρώπη. Τρεις ελληνικές έννοιες μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα γύρω από τον οποίο μπορεί να ανασχεδιαστεί το μέλλον των αερομεταφορών. Πρώτον, η Πανδημία και το δίδαγμα της ένωσης των δυνάμεων απέναντι σε μια συγκυρία που πλήττει όλους. Δεύτερον, το Κλίμα με το βλέμμα στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Τρίτον, ο Δυναμισμός για την επανεκκίνησή μας μετά από μια πρωτόγνωρη κρίση».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σχετικά με την European Regions Airline Association (ERA)

Η European Regions Airline Association (ERA) ιδρύθηκε το 1980. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό που εκπροσωπεί 56 αεροπορικές και περίπου 150 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ευρωπαϊκές αεροπορικές μεταφορές. Είναι ο μοναδικός θεσμός που τα μέλη του προέρχονται από όλο το φάσμα των εταιρειών που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή αεροπορία. Στόχος είναι η προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών, κοινωνικού και οικονομικού αποτυπώματος του κλάδου και των περιβαλλοντικών δεσμεύσεών του.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post