Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Σκοτώθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας και ξενοδόχος Θεόδωρος Νιτσιάκος 

Νεκρός είναι ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη αργά χτες το βράδυ λίγο πριν το χωριό της Αετομηλίτσας του νομού Ιωαννίνων.

O επιχειρηματίας στις 20.30 χτες το βράδυ έχοντας ως συνοδηγό έναν συγγενή του κινούνταν στο δασικό δρόμο Αετομηλίτσας – Πληκατίου, όταν στο 5ο χιλιόμετρο το όχημα λόγω του πάγου στο οδόστρωμα ήταν αδύνατο να συνεχίσει την πορεία του και ακινητοποιήθηκε.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, ο συνοδηγός του Θεόδωρου Νιτσιάκου κατέβηκε από το αυτοκίνητο, ενώ ο 76χρονος επιχειρηματίας προσπάθησε να βάλει μπροστά το όχημα.

Όμως εξαιτίας της ανηφορικής κλίσης του σημείου το αυτοκίνητο έφυγε προς τα πίσω και ανετράπη σε γκρεμό…

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος γεννημένος στην Αετομηλίτσα είχε ιδιαίτερη αγάπη στο χωριό του. Επέστρεφε εκεί πολύ συχνά και με κάθε ευκαιρία πήγαινε για κυνήγι, δραστηριότητα που υπεραγαπούσε.

Η «Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ» με έδρα τα Ιωάννινα και παρουσία 40 χρόνων στον κλάδο της πτηνοτροφίας συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ποιος ήταν
Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας αποφάσισε το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Σήμερα η «Νιτσιάκος» είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Ο όμιλος Νιτσιάκος, ως «Θ. Νιτσιάκος Α.Ε. Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις», δραστηριοποιείται και στον τουρισμό με δύο ξενοδοχεία στα Ιωάννινα και στην Κέρκυρα.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έβαλε το στίγμα του και στα τουριστικά δρώμενα του νομού του. Ουσιαστικά έβαλε τα Γιάννενα στον τουριστικό χάρτη με την ίδρυση και λειτουργία του 5άστερου Hotel Du Lac Congress Center & Spa δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που διαθέτει 170 δωμάτια και σουίτες, εστιατόρια, bar, συνεδριακό κέντρο, κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης κ.ά.

Επιπλέον, στον όμιλο ανήκει το Marilena Premium Hotel που βρίσκεται στο Πυργί της Κέρκυρας και διαθέτει 83 δωμάτια κατανεμειμένα σε επτά κτήρια παραδοσιακής κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής ανάμεσα σε ελαιόδενδρα και πολύχρωμους κήπους.

Τέλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο kathimerini.gr τον Ιούνιο του 2018, «στις προθέσεις της «Νιτσιάκος» περιλαμβάνεται η απόκτηση ξενοδοχείου στην Αθήνα, με την εταιρεία να πραγματοποιεί σε αυτή τη φάση σε έρευνα αγοράς».

 

Πηγές: www.in.gr, www.epirus-tv-news.gr, www.nitsiakos.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media