Δευτέρα 20 Μαϊου 2024

Skotina Resort: Ξεκινάει σύντομα η μεγάλη επένδυση στη Σκοτίνα της Πιερίας

Μετά από αρκετά χρόνια καθυστερήσεων, καθώς η ενοικίαση της έκτασης από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου πραγματοποιήθηκε το 2013 για περίοδο 60 χρόνων, φαίνεται ότι το καλοκαίρι του 2019 στη Σκοτίνα της Πιερίας θα λειτουργήσει υψηλού επιπέδου camping, που θα αποτελέσει και την πρώτη φάση της επένδυσης που δρομολογεί η Skotina Resort Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρεία σε έκταση 408 στρεμμάτων στη θέση του παλιού κάμπινγκ του ΕΟΤ (φωτογραφία).

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε πριν από μία πενταετία από τρεις Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, το Γιώργο Σπυριδόπουλο, το Χρήστο Χιονίδη και το Γιώργο Δεληγιαννίδη με καταγωγή από την Κατερίνη, εξασφάλισε τον περασμένο μήνα τις εγκρίσεις από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Aδειoδότησης Τουριστικών Επενδύσεων προκειμένου να προχωρήσει με τις εργασίες σε υφιστάμενα κτίρια για τη λειτουργία οργανωμένης, 5άστερης τουριστικής κατασκήνωσης.

Η επένδυση υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με το πιο «εύκολο» κομμάτι, προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ, να περιλαμβάνει τη δημιουργία του κάμπινγκ με την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και των 31 bungalows προκειμένου να αποκτήσουν πολυτελή χαρακτήρα, ενώ σε δεύτερη φάση θα δρομολογηθεί και η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας με «πράσινες» προδιαγραφές, δυναμικότητας 250 κλινών, με συνεδριακούς χώρους, κέντρο θαλασσοθεραπείας αλλά και μαρίνας, τα οποία θα λειτουργήσουν το 2020.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

Φωτογραφία: www.google.gr/maps

Post Tags
Share Post