Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Σκορπιός: Δείτε πως θα μετατραπεί το θρυλικό νησί του Ωνάση

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο της πολυτελoύς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στο θρυλικό Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται εννέα «κτηριακές ενότητες».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο Ροζ Σπίτι (Pink House), καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος.

Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες».

Η 3η Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στο Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί.

Η 4η εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλίας (αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, η οποία επεκτείνεται).

Η 5η περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή του, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται.

Η 6η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτήρια.

Η 7η το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

Η 8η το Σπίτι του Λόφου (Hill House), σε σημείο που επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέα προς τον ανοιχτό ορίζοντα και τα γύρω νησιά.

Η 9η κτηριακή ενότητα που περιλαμβάνει αμφιθέατρο για εκδηλώσεις.

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση -επονομαζόμενη «Χριστίνα»-, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και θερμοκήπιο.

Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media