Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σκιάθος: Σχέδιο ανάδειξης των μονοπατιών για την προσέλκυση περιπατητικού τουρισμού

Στις εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις ανάπτυξης στρέφεται το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής Σκιάθου, με το αντίστοιχο σχεδιασμό να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Ένα από τα έργα που έχουν ήδη προταθεί προς ένταξη στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των νησιών είναι οι οικοτουριστικές διαδρομές του Δήμου Σκιάθου, έργο ώριμο προς υλοποίηση, το οποίο θα προσφέρει επιπλέον οφέλη στη Σκιάθο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ανάδειξη των μονοπατιών, μέσα από πλακοστρώσεις, παγκάκια, σήμανση. Έτσι θα προωθήσουμε τον περιπατητικό τουρισμό, ο οποίος είναι θεματικός τουρισμός και αναπτύσσεται σε μια περίοδο πέραν από την υψηλή σεζόν», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Παράλληλα θα επιδιωχθεί η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου σε εκθέσεις που αφορούν στο θεματικό τουρισμό, η οργάνωση συνεδρίων με συναφές θέμα και η ανάπτυξη δομών με «εναλλακτική» φιλοσοφία στο νησί.

«Χρειάζονται καινούργιες προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και ως δημοτική αρχή προσανατολιζόμαστε και σε καινούργιες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου, για πρώτη φορά, στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, ενώ πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που εστιάζονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση», είπε ο κ. Τζούμας.

 

Πηγή: www.taxydromos.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media