Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Συζητήσεις για την έναρξη πτήσεων Αθήνα – Νέα Αγχίαλος

 

Συμφωνία για πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου στη Μαγνησία, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες για δράσεις όπως ο καταδυτικός τουρισμός, επιχειρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης, Γ. Μπουτίνα.

Ο κ. Μπουτίνας δήλωσε ότι θα διευρυνθεί η συνεργασία με το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς στόχος της Περιφέρειας, είναι όσες εταιρείες κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, να έχουν μια γρήγορη ανταπόκριση προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ώστε οι υψηλού οικονομικού επιπέδου τουρίστες, να έρχονται πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι ο καταδυτικός τουρισμός είναι το «νούμερο 2», μετά το γκολφ, σε υψηλά οικονομικό επίπεδο τουρισμού. «Δημιουργώντας τα καταδυτικά πάρκα, πρέπει να έχουμε όλες τις υποδομές και αυτός που θέλει να κάνει καταδυτικό τουρισμό, πρέπει να έχει την υποδομή να φτάνει γρήγορα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει όλες τις υποδομές και όλους τους αυτοκινητόδρομους, για να υπάρχει γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει για κάποιους που θέλουν να κάνουν αεροπορική διασύνδεση να υπάρχουν πιο πολλές εσωτερικές αεροπορικές διασυνδέσεις», τόνισε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν διερευνητικές επαφές Νοέμβριο – Δεκέμβριο, για τη δυνατότητα σύνδεσης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με την Αθήνα, αλλά «οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που είναι αρμόδια».

Πρόθεση του ίδιου είναι να μεταφέρει τη βούληση των φορέων του τουρισμού της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας και της ευρύτερης κεντρικής Ελλάδας, στις αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις εσωτερικού, μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. «Δεν είναι μια ειλημμένη απόφαση η αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, αλλά μια προσπάθεια προσέγγισης», υπογράμμισε ο κ. Μπουτίνας.

 

Πηγές: www.magnesianews.gr, www.taxydromos.gr

Share Post