Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Τόκιο

Σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων άρχισε να λειτουργεί από χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο. Προς το παρόν, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Ιάπωνες πολίτες.

Το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων λειτουργεί ως εξής: ο επιβάτης πλησιάζει στο μηχάνημα που διενεργεί τον έλεγχο, τοποθετεί το διαβατήριό του. Το μηχάνημα ελέγχει τα στοιχεία του διαβατηρίου, ενώ μια κάμερα συγκρίνει την όψη του κατόχου διαβατηρίου με τη φωτογραφία που υπάρχει σε αυτό. Η όλη διαδικασία ελέγχου του διαβατηρίου διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Στις 18 Ιουνίου, μηχανήματα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα τοποθετηθούν και στους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Προς το παρόν θα εξυπηρετούνται οι Ιάπωνες πολίτες που φθάνουν από το εξωτερικό (στις αφίξεις), ενώ από το φθινόπωρο θα εξυπηρετούνται και οι Ιάπωνες που αναχωρούν για το εξωτερικό (στις αναχωρήσεις). Στο τέλος Μαρτίου του 2019 παρόμοια μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της Ιαπωνίας.

 

Δείτε το video

 

 

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας