Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Singapore: Επανάχρηση και ανακύκλωση εξαρτημάτων και αντικειμένων από παλιά αεροσκάφη

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Upcycling για τη δημιουργική επανάχρηση και ανακύκλωση εξαρτημάτων και αντικειμένων από παλιά αεροσκάφη της που έχουν αποσυρθεί με στόχο τη στήριξη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών και ατόμων με αναπηρία.

Τα εξαρτήματα θα ανακυκλωθούν δημιουργικά (Upcycling) και θα επαναχρησιμοποιηθούν από διάφορους φορείς και επιχειρήσεις μόδας με έδρα τη Σιγκαπούρη, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικά προϊόντα λιανεμπορίου και αντικείμενα τέχνης που θα είναι προς πώληση και θα στηρίξουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, καλλιτέχνες και άτομα με αναπηρία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με ένα διαγωνισμό που θα οργανώσουν από κοινού η Singapore Airlines με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού της Σιγκαπούρης (Singapore University of Technology and Design – SUTD), που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σιγκαπούρη γύρω από με το design και τη δημιουργική ανακύκλωση.

Εξαρτήματα και υλικά αεροσκαφών θα δοθούν επίσης σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό υλικό για μαθήματα τέχνης και design.

Για τις ανάγκες του προγράμματος Upcycling, η Singapore Airlines έχει επίσης αναθέσει το ρόλο του συμβούλου στον Edwin Low, σχεδιαστή και ιδρυτή της σιγκαπουριανής εταιρείας ειδών σπιτιού και δώρων Supermama, και στην Adriana Lim Escaño, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας κοσμημάτων και αξεσουάρ διεθνών οίκων Abry.

Οι δύο επιχειρηματίες της μόδας θα συνεργαστούν με τη Singapore Airlines για να βοηθήσουν τοπικές και διεθνείς εταιρείες λιανεμπορίου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να επαναχρησιμοποιούν δημιουργικά εξαρτήματα και υλικά αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας σε προϊόντα τους όπως τσάντες, έπιπλα, ρούχα και αξεσουάρ.

Παράλληλα, η Singapore Airlines θα συνεργαστεί με το σύμβουλο τέχνης Jazz Chong, που διευθύνει τη γκαλερί σύγχρονης τέχνης Ode To Art (Ωδή στην Τέχνη) που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.

Ο Jazz Chong θα επιλέξει καλλιτέχνες και γλύπτες από τη Σιγκαπούρη που θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά της Singapore Airlines.

Μέχρι σήμερα έχουν επιλεγεί τέσσερις καλλιτέχνες και γλύπτες. Τα έργα τέχνης θα πωλούνται αποκλειστικά στην γκαλερί Ode To Art.

Τέλος, η Singapore Airlines θα συνεργαστεί με την εταιρεία SG Enable στο πρόγραμμα i’mable Collective για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.

Η Adriana Lim Escaño, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Abry, δήλωσε:

«Η βιομηχανία του λιανεμπορίου είναι πολύ ανταγωνιστική, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Αυτή η συνεργασία με τη Singapore Airlines μετατρέπει τη νοοτροπία του «εσύ εναντίον μου» σε «όλοι μαζί», με παγκόσμιες μάρκες και ντόπιους σχεδιαστές να συνεργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος Upcycling της Singapore Airlines για να δώσουν νέα πνοή σε εξαρτήματα αεροσκαφών. Με περισσότερη συμμετοχή, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες για συναρπαστικά σχέδια, βιωσιμότητα και αίσθηση ελπίδας σε αυτό που μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post