Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Σημαντική διάκριση για τα εστιατόρια GB Roof Garden & Tudor Hall από το περιοδικό Wine Spectator

 

Τα εστιατόρια GB Roof Garden & Tudor Hall των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George αντίστοιχα, διακρίνονται για έκτη συνεχή χρονιά από το περιοδικό Wine Spectator για την εξέχουσα λίστα κρασιών τους και συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νικητές των Wine Spectator Restaurant Awards σε πάνω από 75 χώρες.

Μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναγνωρίζονται εστιατόρια σε όλο τον κόσμο που διατηρούν εξαίρετη λίστα κρασιών, η οποία ταιριάζει με το μενού του εστιατορίου και είναι αρεστή στους λάτρεις του καλού κρασιού.

«Είναι χαρά μας να προβάλλουμε προορισμούς σε όλο τον κόσμο οι οποίοι δείχνουν αφοσίωση στη λίστα των κρασιών τους και την ίδια στιγμή να δημιουργούμε έναν ολοκληρωμένο γαστρονομικό οδηγό για τους αναγνώστες μας παγκοσμίως», δήλωσε ο Marvin R. Shanken, συντάκτης και εκδότης του περιοδικού Wine Spectator. «Τόσο οι αρχάριοι λάτρεις του κρασιού όσο και οι έμπειροι sommeliers αναζητούν ενεργά και συχνάζουν σε εστιατόρια με συναρπαστικές, καλοδιατηρημένες λίστες κρασιών. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές για το 2019!».

Για ακόμη μια φορά, τα δύο εστιατόρια τιμήθηκαν με το βραβείο «Best of Award of Excellence», γεγονός που τα εδραιώνει ως κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως εκείνων που αγαπούν το καλό κρασί, τόσο χάρη στο κελάρι τους όσο και στην άριστη ποιότητα του μενού και του σέρβις.

GB Roof Garden Restaurant

Tudor Hall Restaurant Veranda

Το σημαντικό αυτό βραβείο απονεμήθηκε σε 1.244 εστιατόρια στον κόσμο και έχει στόχο να διακρίνει τις λίστες κρασιών εκείνες που παρουσιάζουν σημαντικό εύρος όσον αφορά τις περιοχές προέλευσης και την κορυφαία ποιότητα των προσφερόμενων κρασιών.

Ο Head Sommelier των εστιατορίων, Ευάγγελος Ψωφίδης, με σημαντικές γνώσεις, διακρίσεις και πάθος για τα κρασιά και τα αποστάγματα, στοχεύει μέσα από τη λίστα κρασιών στην απεικόνιση των μεγαλύτερων οινοπαραγωγικών περιοχών του κόσμου. Έτσι, επιλέγει να εντάξει στη βραβευμένη πλέον λίστα του, κρασιά που περιγράφουν ιδανικά τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών.

Τα εστιατόρια GB Roof Garden & Tudor Hall ακολουθούν τη φιλοσοφία «food pairing wine» υποστηρίζοντας ότι η απόλυτη εμπειρία γεύσεων επιτυγχάνεται μέσω της αρμονίας του καλού φαγητού με το ποιοτικό κρασί. Αποτελούν τα μοναδικά εστιατόρια στην Αθήνα που περιλήφθηκαν στη λίστα του περιοδικού Wine Spectator και βρίσκονται ανάμεσα στα εστιατόρια με την καλύτερη λίστα κρασιών σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η τιμητική διάκριση του εστιατορίου αποτελεί πηγή έμπνευσης για ακόμα περισσότερες μελλοντικές επιτυχίες και αναγνώριση της αδιάκοπης προσπάθειας των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George να προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους επισκέπτες τους.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

To Wine Spectator είναι ο πιο σημαντικός θεσμός γύρω από το κρασί. Εκτός από το Wine Spectator magazine, έκδοση που υπερβαίνει τα 3.000.000 αναγνώστες παγκοσμίως, περιλαμβάνει επίσης τον πιο ολοκληρωμένο ιστότοπο (WineSpectator.com), πλατφόρμες κινητών εφαρμογών και μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων.

Το Wine Spectator εξετάζει τον κόσμο του κρασιού από τον αμπελώνα μέχρι το τραπέζι, εξερευνώντας το ρόλο του στη σύγχρονη εποχή και πραγματοποιώντας ειδικές γευσιγνωσίες περισσότερων από 18.000 κρασιών ετησίως.

Ο πλήρης κατάλογος των νικητών διατίθεται σε έντυπη μορφή στο περιοδικό Wine Spectator του Αυγούστου, σε εφημερίδες από τις 16 Ιουλίου και online στο Restaurants.WineSpectator.com, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και για τα 3.800 βραβευμένα εστιατόρια.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram