Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Σήμανση και καθαρισμός ορειβατικών μονοπατιών σε Όλυμπο, Κίσσαβο

 

Στη σήμανση και τον καθαρισμό ορειβατικών μονοπατιών σε Όλυμπο, Κίσσαβο και Μαυροβούνι προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Ελασσόνας, Αγιάς και Τεμπών και Συλλόγους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στη οποία διεισδύουν οι επιθυμίες πολλών ανθρώπων, που τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, αναζητούν διέξοδο από την πίεση της καθημερινότητας, σε δραστηριότητες που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία, μέσα στη φύση.

Στόχος είναι οι περιπατητές κάθε ηλικίας να κινούνται στο βουνό με ασφάλεια, σε καθαρά και σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Το έργο δημιουργεί συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης, δεδομένου ότι ο περιπατητικός τουρισμός καταγράφει δυναμική αύξηση τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει τις υπάρχουσες υποδομές ορεινού τουρισμού και οικοτουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας που είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Σηματοδοτούμε και καθαρίζουμε περιπατητικές διαδρομές προκειμένου οι πολίτες να περπατούν με ασφάλεια. Ταυτόχρονα ξεκινάμε μια προσπάθεια χαρτογράφησης και ένταξης των περιπατητικών διαδρομών σε διεθνείς χάρτες πεζοπορίας. Η προσπάθεια ξεκινά στον Όλυμπο, στον Κίσσαβο και στο Μαυροβούνι. Κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να περπατούν σε χαρτογραφημένες και καλά σηματοδοτημένες διαδρομές. Ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία, που οδηγεί σε αποτελέσματα. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που δημιουργεί μεγαλύτερη κινητικότητα στις περιοχές παρέμβασης και ενισχύει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού».

 

Η σήμανση των περιπατητικών διαδρομών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να χορηγήσει χρώματα (κίτρινο, κόκκινο και λευκό) και 1.500 σήματα για τη σηματοδότηση των υφιστάμενων μονοπατιών στους ορεινούς όγκους Ολύμπου, Κισσάβου και Μαυροβουνίου, προκειμένου να βοηθήσει ομάδες περιπατητών που επιθυμούν να γνωρίσουν τα βουνά με ασφάλεια.

Η διάθεση των υλικών θα γίνει σε ορεινούς Δήμους, σε Συλλόγους και σε ομάδες που επίσημα δραστηριοποιούνται στην καταγραφή, στον καθαρισμό και στη σήμανση των μονοπατιών.

Σήμανση θα τοποθετηθεί στο μονοπάτι το οποίο ξεκινώντας από το Πήλιο διασχίζει τη Λάρισα μέσω των ορεινών όγκων Μαυροβουνίου – Κισσάβου και Ολύμπου συναντώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 στον Όλυμπο, καθώς επίσης και σε τοπικά μονοπάτια που δέχονται πολλούς επισκέπτες σε Μαυροβούνι, Κίσσαβο και στον Όλυμπο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media