Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σχέδιο τουριστικής προβολής για το 2022

 

 

To σχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2022 επιχειρεί την προσέλκυση Ελλήνων και ξένων τουριστών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και άμβλυνση της εποχικότητας, με διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Χαρακτηριστικά στοιχεία του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2022, το κόστος του οποίου ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ, είναι ο προσανατολισμός στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό με βαρύτητα στον καταδυτικό, τον περιπατητικό και το γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και η στόχευση στις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας για ηλικιακές ομάδες άνω των 50 χρόνων, της Γερμανίας, της Ρωσίας και του Ισραήλ για τις νέες ηλικίες και τα μαθητικά γκρουπ, της Κορέας, της Κίνας και της Ιαπωνίας για γενικό τουρισμό και φυσικά στην ελληνική αγορά για τον εσωτερικό τουρισμό.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο προγράμματα – δράσεις.

Η πρώτη με τίτλο «Θεσσαλία – Επιστροφή στην πατρίδα» αφορά σε πρόγραμμα που δρομολογείται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, αλλά και τις άλλες Ενώσεις και λοιπούς φορείς για την (επανα)σύνδεση των Θεσσαλών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς στο εξωτερικό με την πατρίδα τους, ώστε να την επισκεφθούν, να τη γνωρίσουν, να ξαναβρούν τις ρίζες και τις οικογένειές τους.

«Περισσότερο και από την επίσκεψή τους, ο καθένας από αυτούς είναι και ένας άνθρωπος που θα μεταφέρει όμορφες ιστορίες και καλή εικόνα στον περίγυρό του, θα είναι ένας πολλαπλασιαστής της εκστρατείας μας. Αυτό το πρόγραμμα έχει οργανική σχέση και με το έργο της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η οποία συνεχίζεται και το 2022», τονίζεται χαρακτηριστικά στο σχέδιο δράσης.

Η δεύτερη με τίτλο «Θεσσαλία – οι δρόμοι της πίστης» αφορά σε επέκταση του προγράμματος των Μετεώρων με τη χαρτογράφηση προσκυνηματικών εκδρομών σε όλη τη Θεσσαλία σε ναούς και μοναστήρια που τα περισσότερα έχουν ήδη ενταχθεί από την Περιφέρεια να αναστηλωθούν.

Σκοπός της δράσης είναι η επιμήκυνση των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού και η διασύνδεσή τους με άλλα τουριστικά προϊόντα.

 

Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media