Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Σχέδιο δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το σχέδιο δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οργάνωση εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων αποτέλεσαν αντικείμενα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η τηλεδιάσκεψη -στην οποία ο Γιώργος Λουρδής, συνεργάτης της Fishing Trips, προέβη στην παρουσίαση του εν λόγω σχεδίου δράσης- έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα.

Οι διαδικασίες κατάρτισης του σχεδίου δράσης για τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ αυτές που αφορούν την οργάνωση εκδηλώσεων – ημερίδων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων ένα μήνα αργότερα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Είναι σημαντικό να προσανατολιστούμε σε θεματικές μορφές του τουρισμού αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού βουνού και θάλασσας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για άλλες χώρες ο αλιευτικός τουρισμός φέρνει εισόδημα, στόχος των ενεργειών, ξεκινώντας από την παρούσα συνάντηση, είναι να βοηθηθεί όλη η κοινότητα που δραστηριοποιείται σε αυτό το είδος τουρισμού», σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη μοναδική βιωματική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κανείς μέσω του αλιευτικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «η Πελοπόννησος δεν πάσχει από κλίνες, αλλά από εμπειρίες».

«Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού», σημείωσε ο Γιώργος Λουρδής κατά την παρουσίασή του, στην οποία αναφέρθηκε στα στοιχεία του αλιευτικού τουρισμού στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι και η καλύτερη ευρωπαϊκή χώρα για αυτό το προϊόν, τονίζοντας παράλληλα και τη σημασία της ταυτόχρονης ευαισθητοποίησης όλης της τοπικής κοινωνίας και της προβολής του προϊόντος σε όλο τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνης Μπερέτσος, αναφέρθηκε στη δυνατότητα χρηματοδότησης του αλιευτικού τουρισμού μέσω της πρόσκλησης του LEADER Αλιείας για τη στήριξη των ιδιωτών, η οποία προβλέπεται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media