Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Σχέδιο δημιουργίας ξενοδοχείου στα Village του Φαλήρου;

Το προσύμφωνο που έχει συνάψει η Alpha Bank, με αντικείμενο την πώληση του συγκροτήματος South Polis (φωτογραφίες) στο Δέλτα του Φαλήρου (γνωστό και ως Village Φαλήρου), που περιλαμβάνει κινηματογραφικές αίθουσες, κατάστημα της αλυσίδας Jumbo, εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και χώρους γραφείων, με τον ομογενή επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρο Δουζόγλου, προκάλεσε συζητήσεις για τις προοπτικές της μελλοντικής του αξιοποίησης.

Ο κ. Δουζόγλου έχει αποκτήσει κατά την τελευταία τριετία αρκετά ακίνητα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, στην Αττική, μεταξύ άλλων, το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν της Κηφισιάς, κτήριο του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου που προορίζεται για ξενοδοχείο και το κλειστό τα τελευταία χρόνια ξενοδοχείο Mistral στην Καστέλλα του Πειραιά.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ακινήτων, το συγκρότημα βρίσκεται σε εξαιρετικά προνομιακή τοποθεσία, καθώς προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, συνδέεται μέσω της πεζογέφυρας Εσπλανάδα με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο, που παραμένει αναξιοποίητο, αλλά διαθέτει σημαντικές προοπτικές μελλοντικής αξιοποίησης.

 

 

Αναμφίβολα, το ακίνητο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο λόγω της θέσης του, ωστόσο, σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, το κόστος για μια τέτοια μετασκευή θα ήταν ιδιαίτερα υψηλό, καθώς θα πρέπει να επιτευχθούν συμφωνίες αποχώρησης των νυν μισθωτών, αλλά και να γίνουν εκτεταμένες εργασίες, δεδομένου ότι οι κινηματογράφοι εκτείνονται σε συνολικά τρία επίπεδα του συγκροτήματος (6.150 τ.μ.).

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Ρουσάνογλου στο kathimerini.gr.