Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Σχέδιο δημιουργίας μαρίνας στο λιμάνι της Αμφίπολης

Το φυσικό λιμάνι του Μεταξά, που βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα και σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από το λόφο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης, αποτελούσε σημαντικό εμπορικό και επιβατικό λιμάνι από την αρχαιότητα, από το οποίο ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την εκστρατεία του στην Ασία.

Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες για την «αναζωογόνησή» του, το λιμάνι παραμένει αναξιοποίητο, ενώ ρημάζουν οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές του.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Πλέον, ο δήμος Αμφίπολης προωθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμισή του και ήδη μέσω του Δικτύου Πόλεων για την Ανάπτυξη – ΔΕΠΑΝ προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης για τη μετατροπή του αλιευτικού καταφυγίου σήμερα σε μαρίνα.

Η μελέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία προβλήτας, εξέδρες, συντήρηση των υφιστάμενων κτηρίων και ανέγερση νέων, ώστε να γίνει ένα πλήρως λειτουργικό επιβατικό λιμάνι, αλλά και υδατοδρόμιο.

Εκτός από την αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσει στην ευρύτερη περιοχή, η αξιοποίηση του λιμανιού αναμένεται να λειτουργήσει ως πόλος έλξης τουρισμού, δεδομένου ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο του λόφου Καστά, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

 

Πηγή: www.grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media