Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Σχέδιο αναβάθμισης του Crete Golf Club

Ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ο ιδιοκτήτης της Aegean Airlines, που έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας του μεγάλου γηπέδου golf στη Xερσόνησο του Ηρακλείου (The Crete Golf Club), σχεδιάζει τη δημιουργία υποδομών που θα το μετατρέψουν σε διεθνή προορισμό γκολφ (international golf destination).

Tο master plan περιλαμβάνει την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 50 κλινών, που στην ουσία θα είναι προέκταση του υφιστάμενου κτηρίου στο οποίο φιλοξενούνται οι κοινόχρηστοι χώροι (ρεσεψιόν, εστιατόριο, χώροι υγιεινής κ.ά.), ενώ στη βορειοδυτική πλευρά της έκτασης θα δημιουργηθούν 45 βίλες, μεγέθους από 131 έως 175 τ.μ. που η καθεμία θα διαθέτει τη δική της πισίνα.

Tο γήπεδο του γκολφ θα αναβαθμιστεί, όπως και η Aκαδημία Γκολφ που ήδη λειτουργεί στο χώρο και η οποία αποτελεί την «κοιτίδα» ανάδειξης νέων ταλέντων του αθλήματος που είναι και ένας από τους «στόχους ζωής» του Θεόδωρου Bασιλάκη. Tο να «μεταλαμπαδεύσει» δηλαδή την αγάπη  του για το άθλημα σε περισσότερους νέους και να τους διδάξει τα μυστικά του, καθώς είναι δεινός γκολφέρ και ο ίδιος.

Όπως υποστηρίζουν φορείς της Kρήτης, το νησί θα αποκτήσει το δικό του, έστω και μικρότερων διαστάσεων «Costa Navarino», το οποίο θα είναι πλήρως οργανωμένο ώστε να προσελκύει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος σημαντικά και αυτό με τη σειρά του σηματοδοτεί αυξημένα έσοδα για τα ξενοδοχεία, αλλά και τις άλλες επιχειρήσεις του νησιού.

Άλλωστε, σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία, ένας γκολφέρ ξοδεύει περίπου 250 ευρώ την ημέρα, καθώς ανήκει στην κατηγορία των high income tourists, όταν ένας συνηθισμένος τουρίστας το μέγιστο που δαπανά είναι 70 – 75 ευρώ ημερησίως.

Mέσα από τη δομή του, στόχος του κ. Bασιλάκη είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, αλλά και την κρητική φιλοξενία, με τα στοιχεία αυτά να υπάρχουν έντονα στο ολοκληρωμένο «golf resort» που επιδιώκει να υλοποιήσει.

Πηγή: www.dealnews.gr