Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σχέδιο τουριστικής ανάδειξης της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – αρχαία Ολυμπία

 

Η τουριστική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και την ανάδειξη των μαγευτικών διαδρομών της Ηλείας, ήταν το κεντρικό θέμα κατά τη συνάντησή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νίκου Κοροβέση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουριστική ανάδειξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία για την οποία ο κ. Κοτταράς δήλωσε ότι σύντομα θα γίνει η αναβάθμισή της, καθώς σε αυτή έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του Οργανισμού.

Παράλληλα δρομολογείται το σημαντικό έργο της συντήρησης της γραμμής με χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ώστε να λειτουργήσει πλήρως και χωρίς άλλα εμπόδια ή προβλήματα.

Επίσης ο κ. Κοτταράς ανακοίνωσε στον κ. Κοροβέση, ότι στις προθέσεις του ΟΣΕ είναι και η αναβάθμιση του κτηρίου του Οργανισμού στον Πύργο που αποτελεί ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα, με ξεχωριστή ιστορία και παράδοση για την πόλη και την περιοχή.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Εξάλλου, ο ΟΣΕ σκοπεύει να εντάξει τη διαδρομή Κατάκολο – αρχαία Ολυμπία στα επίσημα τουριστικά δρομολόγια της χώρας, ώστε να μπορέσει να την ενισχύσει περαιτέρω και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ενώ η ίδια η διαδρομή θα γίνει σύγχρονη με διαδραστικές καινοτομίες που θα είναι ελκυστικές και ενδιαφέρουσες για τους επισκέπτες και γενικότερα τους επιβάτες.

Κατά τη συνάντηση έγινε ειδική αναφορά και στη γραμμή Πατρών – Πύργου, για την οποία τονίστηκε ότι το 2021 προγραμματίζεται να μπει στην τελική ευθεία, με προοπτική να δώσει μια νέα διάσταση στις επικοινωνίες και μεταφορές της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Κοροβέσης μάλιστα, έθεσε και το ζήτημα επέκτασης της συγκεκριμένης γραμμής προς Καλό Νερό και Κυπαρισσία, όχι μόνο για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και για την ανάδειξη – προβολή του πανέμορφου παραλιακού μετώπου και των φυσικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της νότιας Ηλείας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media