Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Σχέδια για μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Ελευσίνας

 

Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Ελευσίνας προτίθενται να δημιουργήσουν η διοίκηση του τοπικού Οργανισμού Λιμένα (ΟΛΕ) και η Hellenic Seaplanes, που ανέλαβε τη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης. Οι δύο πλευρές οραματίζονται τη δημιουργία της κεντρικής βάσης του δικτύου στην Αττική, απ’ όπου, με εύκολη πρόσβαση μέσω Αττικής Οδού και Προαστιακού, θα ξεκινούν δεκάδες προορισμοί.

Το υπό σχεδιασμό υδατοδρόμιο θα είναι άρτια εξοπλισμένο, με άνετους, λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους υποδοχής, γραφείων και ιατρικής μονάδας με ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν καταστήματα, εστιατόρια και πολυχώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Έχουμε βάλει στόχο, μαζί με τους επενδυτές μας, την επόμενη πλέον καλοκαιρινή περίοδο να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γρήγορα, παρά τις καθυστερήσεις των δύο ετών. Τα υδροπλάνα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα ιδανικά μεταφορικά μέσα για μια νησιωτική χώρα με ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία όπως είναι η Ελλάδα, καθώς με κύρια χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια και την ευελιξία δύνανται να εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις, όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (charter), περιηγητικές (sight-seeing), φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, δέματα κλπ), νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης κλπ», δήλωσε ο Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

Σύμφωνα με την Hellenic Seaplanes, πηγές από το υπουργείο Μεταφορών αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr