Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Σχέδιο επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Επιταλίου του νομού Ηλείας

 

Το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φωκίωνας Ζαΐμης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Διοικητή της 117 Π.Μ. Σμήναρχο Άγγελο Καλλιγαρίδη, καθώς και με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του αεροδρομίου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του.

Αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης αποτέλεσε η συμβολή της Υπηρεσίας Εναερίου Κυκλοφορίας του αεροδρομίου Ανδραβίδας στον έλεγχο των πτήσεων που θα διενεργούνται στον πρώην Κρατικό Αερολιμένα Επιταλίου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία επαναλειτουργίας και περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου Επιταλίου. Στόχος μας είναι το αεροδρόμιο να αποκτήσει τη θέση και τη δυναμική που του αξίζει διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών του αεροδρομίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι:

1. Το αεροδρόμιο του Επιταλίου σταμάτησε να λειτουργεί το 2010, από τότε που η Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη να μετακινηθούν και να μετασταθμεύσουν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

2. Το Επιτάλιο είναι χωριό που βρίσκεται επτά χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Πύργου.

3. Η Περιφέρεια «τρέχει» μια εργολαβία των 140.000 ευρώ για την περίφραξη, την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση, προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές που προκλήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια λόγω της εγκατάλειψής του.

 

Πληροφορίες: www.proini.news, www.patrisnews.com, el.wikipedia.org

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media