Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Σχέδια δημιουργίας σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε αρκετές περιοχές της χώρας

navarino-residences

 

Σημαντικός αριθμός Ελλήνων και ξένων επενδυτών σχεδιάζουν τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που θα περιλαμβάνουν 5άστερα ξενοδοχεία και πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες (τουριστικές κατοικίες), σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

1. Στις υπερπολυτελείς βίλες μπορεί να ποντάρει για έσοδα ακόμα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδιοκτήτρια έκτασης 83 στρεμμάτων, δίπλα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστέρας Βουλιαγμένης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας πώλησης για τον «Αστέρα», θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκεται το «Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης», το οποίο ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Πρόθεση της Εκκλησίας είναι οι χρήσεις που θα επιλεγούν να είναι απόλυτα συμβατές με το χαρακτήρα της περιοχής, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συναίνεση των τοπικών φορέων, ενώ ένα από τα αγκάθια που θα πρέπει να ξεπεραστούν αποτελεί το γεγονός ότι μέρος της εν λόγω έκτασης είναι χαρακτηρισμένη ως δασική.

2. Υπερπολυτελείς κατοικίες, έως 15 στον αριθμό, περιλαμβάνουν τα σχέδια της αραβοτουρκικής κοινοπραξίας που όπως όλα δείχνουν θα εξαγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με τις πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βίλες που θα πωλούνται άνω των 30 εκατ., ακόμα και των 40 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

3. Η Dolphin Capital Investors, ιδιοκτήτρια των Amanzoe και Nikki Beach στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας, σχεδιάζει νέες επενδύσεις.

To «Κilada Ηills Golf Resort» σε έκταση 2.026 στρεμμάτων, στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας της Αργολίδας, θα περιλαμβάνει: 260 επαύλεις των 440 τ.μ. η κάθε μία, 100 βίλες των 200 τ.μ. η κάθε μία, 60 επαύλεις των 600 τ.μ. η κάθε μία, 28 κατοικίες των 200 τ.μ. η κάθε μία, γήπεδο golf 18 οπών σε έκταση 768 στρεμμάτων και 5άστερο ξενοδοχείο 100 δωματίων.

4. Σε Μεσσηνία και Κέα (Τζια) επενδύει ο όμιλος Λογοθέτη με τα «Grace Hotels», που λειτουργούν ήδη σε Μύκονο και Σαντορίνη (Grace Mykonos και Grace Santorini).

Ο όμιλος έχει προγραμματίσει την έναρξη της λειτουργίας του «Grace Kalamata» το 2017, επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει, εκτός της νέας ξενοδοχειακής μονάδας των 125 δωματίων και σουιτών, 40 βίλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων.

Συνολικά 17 βίλες προς πώληση περιλαμβάνει και το «Grace Kea», το οποίο φιλοδοξεί να θέσει νέα στάνταρ πολυτέλειας στο νησί, αφού κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου (32 συνολικά) θα έχει ιδιωτική πισίνα, όπως αντίστοιχα και κάθε βίλα.

5. Ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου σχεδιάζει την κατασκευή πολυτελών κατοικιών («Navarino Residences») προς πώληση.

Οι κατοικίες με θέα στο Ιόνιο πέλαγος θα βρίσκονται στο «Navarino Dunes», είτε στους λοφίσκους με θέα προς τη θάλασσα και το γήπεδο γκολφ, είτε κοντά στην παραλία.

Αρχικά η γκάμα των επιλογών περιλαμβάνει έναν περιορισμένο αριθμό πολυτελών βιλών, από 320 τ.μ. έως 800 τ.μ., σε οικόπεδα από 1.500 τ.μ. έως 3.000 τ.μ.

6. Η ρωσική Mirum στις αρχές του καλοκαιριού πήρε το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή για την ένταξη σε ποσοστό 80% στις διαδικασίες fast track της επένδυσης με την ονομασία «Elounda Hills».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικές πληροφορίες για την επένδυση Elounda Hills.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr

 

Share Post