Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Τα σχέδια της Attica για εξαγορά ξενοδοχείων στις Κυκλάδες

Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ («Attica Group»), ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού στρατηγικού σχεδιασμού της, επενδύει περαιτέρω στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, σε νέους, συμπληρωματικούς της κύριας δραστηριοποίησής της τομείς, με στόχο την αξιοποίηση της ισχυρής δυναμικής του Ομίλου Attica στον ελληνικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η Attica Blue Hospitality Μον/πη Α.Ε. («Attica Blue Hospitality»), 100% θυγατρική της Attica Group, εξαγόρασε την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Naxos Resort Beach Hotel (φωτογραφίες) που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο της Νάξου, έναντι ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με τραπεζικό δανεισμό.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει ανεγερθεί σε έκταση συνολικής επιφάνειας 8.166,92 τ.μ., διαθέτει 88 δωμάτια με δυνατότητα ανέγερσης επιπλέον 1.300 τ.μ., πισίνα, εστιατόρια, μπαρ, αίθουσα συνεδριάσεων, γυμναστήριο, spa, και πάρκινγκ.

Η Attica Blue Hospitality θα προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου.

Η στοχευμένη δραστηριοποίηση στον ξενοδοχειακό κλάδο που ξεκινά με την αγορά του Naxos Resort Beach Hotel, διαφοροποιεί την Attica Group από τον ανταγωνισμό, διευρύνει τις δραστηριότητές της στον τουριστικό κλάδο επιτρέποντάς της να καλύψει μεγαλύτερο εύρος αναγκών των πελατών της, ενώ ταυτόχρονα της δίνει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τη χρηματοοικονομική θέση της επενδύοντας σε συγγενικούς τομείς που προσφέρουν άμεσες συνέργειες, καταλήγει η ανακοίνωση της Attica.

Πρόεδρος της Attica Blue Hospitality είναι ο Κυριάκος Μάγειρας και αντιπρόεδρος και CEO ο Σπυρίδων Πασχάλης, οι οποίοι κατέχουν αντίστοιχους ρόλους και στην Attica Group.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Attica Group εξέταζε διάφορες επενδυτικές κινήσεις, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Ύστερα από αναλυτική μελέτη επελέγη ο ξενοδοχειακός κλάδος, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση συσχέτιση με τις μεταφορές.

Η συνέργεια μεταξύ των δύο αγορών θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ελκυστικό συνδυαστικό πακέτο, το οποίο θα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο του ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εταιρεία θα «χτυπήσει» ξενοδοχεία σε περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και στις οποίες δραστηριοποιούνται τα πλοία της Attica, έτσι συζητά την εξαγορά δύο – τριών ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων, αντίστοιχων χαρακτηριστικών σε νησιά των Κυκλάδων, εκτός Μυκόνου και Σαντορίνης.

 

Πληροφορίες: www.capital.gr, www.euro2day.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media