Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Σχέδια ανάπτυξης του οινικού και του ιατρικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία

Δημιουργία οικοσυστήματος οινικού τουρισμού και υπερσύγχρονης κλινικής αποκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας από διεθνή εταιρεία στη Μεγαλόπολη, περιλαμβάνει το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (master plan) των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης Αρκαδίας, το οποίο τέθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος σε δημόσια διαβούλευση.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Δυτική Μακεδονία

1. Δημιουργία οικοσυστήματος οινικού τουρισμού στα πρότυπα της Βόρειας Ιταλίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον από ηγετική εταιρεία στην οινοποιία για επένδυση ύψους 3.000.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ενδιαφέρον μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και για τις υπόλοιπες εταιρείες που ασχολούνται με την οινοποιία στην περιοχή, ούτως ώστε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

2. Δημιουργία υπερσύγχρονης κλινικής αποκατάστασης, με στόχο την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία.

Η επένδυση αναμένεται να δώσει έναυσμα για αναβάθμιση όμορων ιατρικών εγκαταστάσεων και να αποτελέσει κοιτίδα για κλινικές μελέτες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, μπορεί να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή αφήνοντας ένα σημαντικό τουριστικό αποτύπωμα.

 

Μεγαλόπολη

Δημιουργία πρωτότυπου θεματικού πάρκου περιπέτειας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης από διεθνή εταιρεία ψυχαγωγίας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media