Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Προχωρούν τα σχέδια δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας

 

Την προηγούμενη Δευτέρα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρύστου, σε έκτακτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη έδωσε θετική γνωμοδότηση στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεγάλης τουριστικής επένδυσης που σχεδιάζεται στην περιοχή.

Πρόκειται για επένδυση ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ σε έκταση 1.600 στρεμμάτων στη νότια Εύβοια από την αραβικών συμφερόντων RSR EAGLE RESORT, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο κ.ά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος είπε ότι «το έργο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Σημείωση:

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δημοσιοποίησε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «Δημιουργία σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort στο Δήμο Καρύστου του νομού Ευβοίας της εταιρείας «ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.ΕΠ.Ε.».

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 1.667 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νομού Ευβοίας στη θέση «Σπηλιά – Μπούρος» και ανήκει διοικητικά στην Τοπική Κοινότητα Πλατανιστού, της Δημοτικής Ενότητας Καρύστου, του Δήμου Καρύστου.

Η πρόταση του ΕΣΧΑΣΕ είναι η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου μέσω της δημιουργίας μίας σύνθετης τουριστικής επένδυσης τύπου resort, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαρίνα, παραθεριστικές κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα ευεξίας, συνεδριακό κέντρο κ.ά.

Μολονότι δεν έχει εκπονηθεί master plan του επενδυτικού σχεδίου, είναι εφικτή μία αρχική εκτίμηση της δυναμικότητας των εγκαταστάσεων (ξενοδοχεία και παραθεριστικές κατοικίες):

Περίπου 1.500 κλίνες σε 750 κατοικίες των 145 τ.μ. η κάθε μία και ξενοδοχείο με 1.100 κλίνες περίπου.

Από τα παραπάνω προκύπτει συνολική δυναμικότητα των εγκαταστάσεων: 1.500 + 1.100 = 2.600 κλίνες περίπου.

 

Η έκταση που θα υλοποιηθεί η μεγάλη επένδυση 

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media