Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΕΤΚΕ: Στην Xenia θα παρουσιαστεί το «Καλάθι Πρωινού»

Στην έκθεση ΧΕΝΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο ΜETROPOLITAN EXPO στο αεροδρόμιο της Αθήνας, θα παρουσιαστεί η καινοτόμος δράση «Καλάθι Πρωινού», της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόκειται για μια δράση που ως στόχο έχει να προωθήσει παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης σε Έλληνες και ξένους τουρίστες, για το πρωινό γεύμα τους. Το «Καλάθι Πρωινού» έχει ως στόχο να συνδέσει και να αξιοποιήσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας με τη διαμονή στα ελληνικά ξενοδοχεία. Σκοπός του προγράμματος «Καλάθι Πρωινού» είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα ως ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός.

Το «Καλάθι Πρωινού» που θα διαθέτουν τα ενοικιαζόμενα καταλύματα στους πελάτες τους και το οποίο έχουν επιμεληθεί διακεκριμένοι σεφ, θα περιλαμβάνει ψωμί και γενικά παραδοσιακά αρτοπαρασκευάσματα, μέλι, γάλα, γιαούρτι, πίτες και φρέσκα φρούτα. Αυτά τα προϊόντα θα αποτελέσουν το βασικό κορμό του καλαθιού, το οποίο όμως θα αναπροσαρμόζεται και θα εμπλουτίζεται ανά περιοχή, με έμφαση στην τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε τόπου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Παναγιώτης Τοκούζης, «Το Καλάθι Πρωινού» θα προσφέρεται στον επισκέπτη με δύο τρόπους: Οι μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που δεν έχουν χώρους εστίασης θα προσφέρουν ένα πραγματικό καλάθι με συσκευασμένα τοπικά προϊόντα, ενώ οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν χώρους εστίασης θα προσφέρουν τα τοπικά προϊόντα στη σύνθεση του πρωινού τους.

 

Το Καλάθι Πρωινού περιέχει:

Άρτο & αρτοσκευάσματα

Βούτυρο

Μέλι

Μαρμελάδες

Γλυκά κουταλιού

Κομπόστες

Βουτήματα, κουλουράκια

Γλυκά

Κρέμες

Τυριά

Ελιές, ελαιόλαδο

Πίτες, πιτάκια

Σούπες

Αυγά, ομελέτα

Αλλαντικά

Χυμό

Γαλακτοκομικά, γιαούρτι

Αφεψήματα

Καφέ

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΩΙΝΟΥ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Ελιές Θάσου, παξιμάδια Σαμοθράκης, κουραμπιέδες Καρβάλης, προσούτο Δράμας, λουκάνικα Θράκης.

Κεντρική Μακεδονία: Μπουγάτσα, γιαούρτι, γάλα, μαρμελάδες κ.ά.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Κουλούρι Θεσσαλονίκης, Ανεβατό Γρεβενών, λουκάνικα Καραμανλίδικα, γάλα βουβαλίσιο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ψωμί με προζύμι, φέτα, διάφορες πίτες και αφεψήματα.

Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Βούτυρο Κέρκυρας, αλλαντικά νούμπουλο, μαντολάτο και παστέλι, γλυκά κουταλιού, κουμ κουάτ, παξιμάδι με σταφίδα και πολλά άλλα επτανησιακά προϊόντα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Φρούτα, αφεψήματα, μέλι, τραχανάς.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μέλι, ελιές, ελαιόλαδο, στραπατσάδα, αλλαντικά όπως το σύγκλινο Μάνης, αφεψήματα.

Περιφέρεια Αττικής: Μέλι, σταφιδόψωμο με κορινθιακή σταφίδα, ελληνικός καφές, βουτήματα, κουλούρια, χωριάτικο ψωμί κ.ά.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Μέλι, μαρμελάδες, κατίκι Δομοκού, αυγά, βούτυρο γάλακτος, αφεψήματα.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Φρούτα, κρέμες, τυριά, αυγά, αφεψήματα και πολλά προϊόντα που παράγει ολόκληρη η Θεσσαλία.

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: Καλαθάκι Λήμνου, παξιμάδια, μαστίχα, ελιές, ελληνικός καφές, φρούτα, παξιμάδια με ούζο.

Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου: Μέλι, μαρμελάδες, τυριά, αλλαντικά, στραπατσάδα, αφεψήματα, βυζαντινός καφές.

Περιφέρεια Κρήτης: Κριθαροκουλούρες, βούτυρο, φρούτα, γλυκά κουταλιού, τυριά, καλτσούνια, στραπατσάδα, αλλαντικά (απάκι), αφεψήματα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μαίρη Φώτη στο dimokratiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας