Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ο ΣΕΤΕ ζητά τη μείωση του ΦΠΑ (και) στις μεταφορές

 

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές απέστειλε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Ρέτσου

 

Προς τον

Κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

Υπουργό Οικονομικών

 

Κοινοποίηση

Κύριο Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας

Κύριο Θανάση Θεοχαρόπουλο, Υπουργό Τουρισμού

Κύριο Δημήτρη Λιάκο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

 

Θέμα: Εξαγγελία για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

 

Η ανακοίνωση για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση και ενέργεια (άμεσα) και στη διαμονή (από 01.01.20), είναι εξέλιξη σε σωστή βάση και κατεύθυνση. Άλλωστε, πρόκειται για μέτρα με γνωστές θετικές επιδράσεις στον τουριστικό τομέα, που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο παρελθόν.

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι στην εξαγγελθείσα δέσμη μέτρων απουσιάζει πρόβλεψη για το κομβικό ζήτημα των μεταφορών, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε, από το 2015, από 13% σε 24%.

Υπενθυμίζεται ότι η υπερφορολόγηση στον κλάδο των μεταφορών επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά έχει και ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις, λόγω της νησιωτικότητας της χώρας.

Οποιαδήποτε κίνηση αποκλιμάκωσης φορολογικών συντελεστών οφείλει να υπηρετεί μια συνολική στρατηγική και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ένταξη σχετικής ρύθμισης στο άμεσο πακέτο παροχών, που χθες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

 

Με εκτίμηση,

 

Γιάννης Ρέτσος

Πρόεδρος ΔΣ

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post