Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΕΤΕ: Επιστολή με αίτημα την απλούστευση των προϋποθέσεων ένταξης εργαζομένων στις ρυθμίσεις του ν.4690/2020

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, απέστειλε (χθες 6 Αυγούστου) επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με αίτημα την απλούστευση των προϋποθέσεων ένταξης εργαζομένων στις ρυθμίσεις του ν.4690/2020.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Ρέτσου

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με τις ρυθμίσεις του ν.4690/2020 προβλέφθηκαν ειδικά μέτρα για τους εποχικά απασχολούμενους στον τομέα του τουρισμού. Ειδικά για τους εργαζομένους που δεν διατηρούν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης ορίσθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 33 του παραπάνω νόμου, ότι θα τους καταβληθεί μηνιαία έκτακτη αποζημίωση ποσού ίσου προς το τελευταίο μηνιαίο επίδομα ανεργίας που έλαβαν.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, αρκετοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να ενταχθούν στην παραπάνω ρύθμιση, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που σε αυτή τίθενται (πρέπει να έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας, διάρκειας τριών (3) μηνών και πέντε (5) ημερών, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο 2019 έως και το Φεβρουάριο 2020).

Ο τουρισμός είναι ο τομέας της οικονομίας που έχει πληγεί πιο σφοδρά από τη κρίση του COVID-19. Και ο τουρισμός είναι πρώτα από όλα οι άνθρωποί του.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να διαχειριστούμε πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κανένας εργαζόμενος να μη μείνει εκτός των μέτρων στήριξης.

Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στην παραπάνω διάταξη να απλουστευθούν, ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε αυτή και εργαζόμενοι που κατά το έτος 2019 δεν έλαβαν επιδότηση ανεργίας, καθώς ως νεοεισερχόμενοι στον τουριστικό τομέα δε συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα ή που η επιδότηση ανεργίας τους έληξε μετά το Φεβρουάριο του 2020.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post