Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι

 

Tουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα για διακοπές, εκτίμησε ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς.

«Πριν από δύο χρόνια, είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα 2 εκατομμύρια Σέρβοι τουρίστες. Φέτος θα έρθουν 800.000 Σέρβοι. Είναι μεγάλος αριθμός, μπορεί να είναι και περισσότεροι. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Σύμφωνα με το Σέρβο πρέσβη, οι συμπατριώτες του «πραγματικά αισθάνονται στην Ελλάδα ασφαλείς και σαν στο σπίτι τους», ενώ «έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα, στην κυβέρνηση, στον ελληνικό λαό».

«Οι κυβερνήσεις της Σερβίας και της Ελλάδας φρόντισαν έγκαιρα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη φετινή τουριστική σεζόν. Η Ελλάδα είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους Σέρβους πολίτες και πραγματικά μας έλειψε πολύ η χώρα», τόνισε ο κ. Σπασόγιεβιτς.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πρόσθεσε, δε, ότι έχει τεθεί ήδη σε ισχύ ψηφιακό πιστοποιητικό αμφίπλευρης αναγνώρισης, το οποίο γίνεται δεκτό και στις δύο χώρες.

Όπως εξήγησε, η Σερβία είναι από τις λίγες χώρες των οποίων οι πολίτες μπορούν και επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς ο εμβολιασμός στη γειτονική χώρα πήγε εξαιρετικά και οι Σέρβοι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σέρβος πρέσβης είπε ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού στη Σερβία έχει εμβολιασθεί, ενώ εκτίμησε ότι έως τον Ιούνιο, αυτός ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος.

 

Πηγή: www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media