Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Seneca Medical Group: Εκδήλωση για τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα

Το Seneca Medical Group, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της μια εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της εξωστρέφειας των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας.

Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές αγορές παγκοσμίως, με την Ελλάδα να έχει ξεκινήσει, τα τελευταία χρόνια, συντονισμένες προσπάθειες για την ανάδειξή της σε σημαντική χώρα προορισμό, δεδομένου του υψηλού επιπέδου στις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο στον τουρισμό όσο και στην υγεία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι ο τουρισμός Υγείας διαθέτει δυναμική, προοπτικές και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού.

Με τη συνεργασία όλων των φορέων και την επιστημονική συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προωθούνται όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν θέματα τουρισμού, Υγείας και Ευεξίας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι η χώρα μας κατάφερε από τη 10η θέση, στην οποία βρισκόταν στο παρελθόν, να ανέβει στην 5η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό.

Πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα της ΕΛΙΤΟΥΡ είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου χωριού ευεξίας, στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν όλο το χρόνο για τον τρόπο που θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, κατακτώντας την ευζωία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Χριστίνα Ταμπουρέα, Αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, υπογράμμισε ότι οι θεραπείες, η καινοτομία και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και που απαιτούνται οργανωμένες πρωτοβουλίες για την προβολή και την αξιοποίησή τους.

Ο CEO του Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, σημείωσε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας με μεγάλη δυναμική στον οποίο χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο η Πολιτεία.

Αναφορικά με το θετικό παράδειγμα της Seneca, τόνισε ότι, μόνο στην κλινική της Αθήνας του Ομίλου, το 45% των πελατών που έρχονται για αποκατάσταση της τριχόπτωσης προέρχονται από το εξωτερικό.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο CEO του Seneca Medical Group ήταν η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας της χώρας, για να μπορούν να αδειοδοτούνται ιατρικές υπηρεσίες μέσα σε τουριστικές υποδομές.

Είναι αναγκαίο, όπως ανέφερε, να διευκολυνθεί η απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης για τις μονάδες ιατρικού τουρισμού και να επιδοτούνται οι κλινικές ιατρικού τουρισμού από το κράτος, βάσει της επισκεψιμότητας ασθενών από το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Μαμαλάκης Πέτρος, Γενικός Γραμματέας Elitour, Kουσκούκης Κωνσταντίνος, Μέλος Elitour και Πρόεδρος Ελλ. Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, η Bάκη Πάκα, Υπεύθυνη Εξωστρέφειας Elitour, Κακουλίδης Γιώργος, Μέλος Elitour και Πρόεδρος Asclipeia Cluster κ.ά.

Η Elitour αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα, ο οποίος υλοποιεί δράσεις με στόχο την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και την ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς σε παγκόσμια θέματα που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό.