Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Σε τρεισήμισι ώρες με τρένο από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη το 2017

OSE4

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα της χώρας που αναμένεται να μειώσει σε τρεισήμισι ώρες το χρόνο διαδρομής από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα από την Τιθορέα ως το Λιανοκλάδι θα έχει ολοκληρωθεί ως την Άνοιξη του 2017 και το τμήμα από το Λιανοκλάδι ως το Δομοκό ως το τέλος του ίδιου έτους. Το συγκεκριμένο έργο θα μειώνει κατά 50 λεπτά το χρόνο της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση των έργων η διαδρομή Αθήνα – Λιανοκλάδι θα διαρκεί έως 90 λεπτά, η διαδρομή Αθήνα – Δομοκός έως 108 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπερνά τις τρεισήμισι ώρες.

Το τμήμα Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός είναι το δύσκολο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής που διασχίζει το όρος Καλλίδρομο με δίδυμες σήραγγες, φτάνει στο Λιανοκλάδι μέσω της κοιλάδας του Σπερχειού ποταμού, συνεχίζεται μέσω των επίσης δίδυμων σηράγγων της Όθρυος και της αποξηραμένης λίμνης Ξυνιάδας και καταλήγει στο Δομοκό.

Πηγή: www.kerdos.gr
Φωτογραφία: www.trainose.gr

Σημείωση e – Travel News: Αυτό το πολύ σημαντικό έργο εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά το 1994 και προχωράει με αργούς ρυθμούς εδώ και αρκετά χρόνια… 

Share Post