Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του Porto Carras

Απόφαση γενικής συνέλευσης της Τεχνικής Ολυμπιακής, να αποδεσμεύσει τη θυγατρική της «Πόρτο Καρράς Α.Ε.», της ιδιοκτήτριας του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Porto Carras της Χαλκιδικής, από τις μη ξενοδοχειακές δραστηριότητες, όπως οι κατασκευαστικές, ώστε να μπορεί να πωληθεί, εξασφάλισε ο όμιλος Στέγγου.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία της αναζήτησης επενδυτή για το Porto Carras είναι αυτή την περίοδο σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διάθεση πληροφοριακών στοιχείων για το συγκρότημα στους ενδιαφερομένους και αναμένονται οι δικές τους προτάσεις μέσα στον Οκτώβριο.

Όπως φαίνεται, πάντως, δεν υπάρχει συγκεκριμένο, αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μεταξύ άλλων η ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino), η Hines (Grand Hyatt Athens κ.ά.), επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs, η Marriott κ.ά.

Η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Porto Carras εκτιμήθηκε στα 394,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017, χωρίς όμως να υπολογίζεται η αξία της άδειας ανέγερσης 526 πολυτελών κατοικιών εντός του συγκροτήματος.

Η συγκεκριμένη άδεια, για την οποία απαιτήθηκαν πολυετείς προσπάθειες, αποτελεί και το σημαντικότερο κίνητρο για τους υποψήφιους επενδυτές.

Η προσπάθεια πώλησης του Porto Carras ξεκίνησε στις αρχές του έτους. Τότε η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής είχε ανακοινώσει πως προχώρησε στην πρόσληψη των Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited, στις οποίες ανέθεσε να εντοπίσουν επενδυτές «που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της Πόρτο Kαρράς».

Η πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής εμφανίζεται τώρα να συζητά ακόμα και το ενδεχόμενο τμηματικής πώλησης του συγκροτήματος ή την από κοινού ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε συνεργασία με επενδυτές, καθώς όπως διευκρινίστηκε κατά τη γενική συνέλευση, ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση που έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών.

 

Πηγές: Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου ΕΔΩ στο kathimerini.gr και του Φώτη Κόλλια ΕΔΩ στο euro2day.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post