Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΥΠΑ: Σε 7ήμερη καραντίνα όσοι έρχονται από τη Βρετανία

 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από τη Βρετανία, η οποία ισχύει από σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από τη Βρετανία θα υπόκεινται σε επταήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως χθες ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό, ενώ από σήμερα ορίζεται σε επτά ημέρες για τους αφιχθέντες από τη Βρετανία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/.

Παράλληλα όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από τη Βρετανία υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Να σημειωθεί ότι, η νέα μετάλλαξη του κορoνοϊού, που εντοπίστηκε στη Βρετανία, έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Ευρώπη και ήδη κάποιες χώρες έχουν αρχίσει τις απαγορεύσεις των πτήσεων (π.χ. Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία).

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα σήμερα (21/12/2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post