Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Σαντορίνη: 1.000 πολιτικοί γάμοι ζευγαριών κυρίως από το εξωτερικό το 2018

 

Έτοιμο για τη σεζόν του γαμήλιου τουρισμού, που αποτελεί πλέον ξεχωριστό κεφάλαιο στην τουριστική βιομηχανία της Σαντορίνης, είναι το νησί των ρομαντικών, το οποίο κερδίζει εκατοντάδες μελλονύμφους από όλο τον κόσμο, ιδίως την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η προηγούμενη σεζόν έκλεισε με τουλάχιστον 1.000 (επίσημους) πολιτικούς γάμους στο νησί, ωστόσο υπερδιπλάσιοι είναι οι εικονικοί γάμοι Ασιατών που δεν «περνούν» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

«Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στο νησί λειτουργούν έξι τουριστικά γραφεία που ασχολούνται αποκλειστικά με τους γάμους και ουσιαστικά τρέχουν όλες τις διαδικασίες για λογαριασμό των ζευγαριών. Παράλληλα, έχουμε και τους Κινέζους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο ίδιο κομμάτι. Συγκεκριμένα, τέσσερα γραφεία αναλαμβάνουν αυτούς τους εικονικούς γάμους, δηλαδή τις εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται ουσιαστικά μόνο για τη φωτογράφιση του ζευγαριού ή για μια δεξίωση. Πάντως έρχονται εδώ για πολιτικό γάμο και αρκετοί Έλληνες, καθώς και Άγγλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί», λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριαζής.

«Μιλάμε για αμέτρητους Ασιάτες που έρχονται όλο το χειμώνα στο νησί για ανανέωση όρκων και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις χωρίς να ζητηθεί άδεια από εμάς», λέει ο αντιδήμαρχος.

«Τους προηγούμενους μήνες, μέσα στο χειμώνα, κυριάρχησαν οι Κινέζοι, ενώ οι επισκέπτες από την Άπω Ανατολή αυξάνονται τα τελευταία τρία χρόνια», προσθέτει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανόλης Καραμολέγκος.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ελένης Ευαγγελοδήμου στο tanea.gr.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram