Κυριακή 28 Μαϊου 2023

Sani/Ikos: Νέα ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA) ανακοίνωσε την ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά – Covid εποχής και περιόδου ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, στον Όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική.

Ο Όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία.

Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

 

 

Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη.

Η έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε τρεις φορές και ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο 5,625% από κορυφαίους διεθνείς και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης των brands του Ομίλου.

Tην έκδοση του ομολόγου έχει αναλάβει η Morgan Stanley ως βασικός συντονιστής, σε συνεργασία με την J.P. Morgan και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank.

Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.

 

Φωτογραφία: www.sani-resort.com


Σημαντική σημείωση: O CEO του ομίλου Sani/Ikos Ανδρέας Ανδρεάδης, έγραψε χθες (19/07) στο Twitter ότι:

Sani/Ikos Group: Ενοποιήσαμε τις εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητες μας σε ενιαίο εταιρικό σχήμα Sani/Ikos Group SCA και εκδώσαμε ομόλογο €300 εκ. για την χρηματοδότηση των νέων επενδυτικών μας σχεδίων σε Sani Resort & σε νέα Ikos Resorts σε Κέρκυρα, Κρήτη, Algarve & Mallorca.

Δύο νέα Ikos Resorts στην Κέρκυρα και στη Μαγιόρκα της Ισπανίας ανοίγουν το 2023. 

Το Ikos Cortesia ανοίγει στο Αλγκάρβε (Algarve) της Πορτογαλίας το Μάιο του 2024.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media