Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Σαμοθράκη: Μεγάλη η ταλαιπωρία των τουριστών, αλλά και η «ζημιά» στον τουρισμό του νησιού

 

Τις «πληγές» της μετρά η Σαμοθράκη μετά από εννέα ημέρες ακτοπλοϊκού αποκλεισμού στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, ενώ η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από προχθές άρχισε σιγά – σιγά να επανέρχεται, καθώς έφτασαν τα πλοία που μετέφεραν σταδιακά τουλάχιστον 1.500 ταξιδιώτες και εκατοντάδες οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι ακυρώσεις των ταξιδιωτών του 15Αυγουστου στη Σαμοθράκη αγγίζουν το 80 – 90% δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης και ξενοδόχος, Γιάννης Γλήνιας, στη σκιά των προβλημάτων με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Τόνισε ότι η ζημιά για τους επαγγελματίες είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, με έντονη κακοκαιρία στο νησί, ανέμεναν την τουριστική σεζόν.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς τα δύο οχηματαγωγά της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, ήταν παροπλισμένα εδώ και μέρες, λόγω βλαβών.

Το υπουργείο Ναυτιλίας δρομολόγησε από την Αθήνα το οχηματαγωγό Azores Express, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να δέσει, λόγω των ισχυρών ανέμων, το βράδυ της Κυριακής στη Σαμοθράκη και αναγκάστηκε να κινηθεί προς την Αλεξανδρούπολη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο λιμάνι της Καμαριώτισσας εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες τριτοκοσμικές καταστάσεις, με τους ντόπιους να προσφέρουν στους ταλαιπωρημένους τουρίστες νερό και φαγητό.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Η κατάσταση στη Σαμοθράκη σταδιακά εξομαλύνεται. Είμαστε από την περασμένη εβδομάδα σε επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή και τους επαγγελματίες του νησιού, μεταφέροντας στο αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας την αγωνία τους για την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης.

Ενημερώνουμε παράλληλα και τους πρέσβεις των οποίων πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στο νησί ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τους πολίτες των χωρών τους. Τέλος προγραμματίσαμε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του νησιού.

Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο Nαυτιλίας τρόπους ώστε η λύση να δίνεται γρηγορότερα σε ανάλογες περιπτώσεις».

 

Πηγές: www.skai.gr, www.iefimerida.gr, www.avgi.gr, www.kathimerini.gr, www.newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media