Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ρωσία: Η Ελλάδα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές το 2016

CRETE

 

Η Ελλάδα καταγράφεται, ήδη, ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Ρώσων για φέτος, με τους ρωσικούς tour operators να αναφέρουν αύξηση της ζήτησης από 30% έως και πάνω από 80%, σε μια χρονιά κατά την οποία ο εξερχόμενος τουρισμός της Ρωσίας καταγράφει μείωση 30% – 40%.

Παράγοντες και επιχειρηματίες του τουρισμού συγκλίνουν ο αριθμός των Ρώσων τουριστών φέτος στην Ελλάδα θα κριθεί από την ταχύτητα των ελληνικών αρχών στον αριθμό εγκρίσεων visa που θα χορηγούνται ανά ημέρα από τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Μόσχα.

Παράγοντες της ελληνικής ταξιδιωτικής αγοράς αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή στο ελληνικό προξενείο της Μόσχας υπάρχουν 15 «χειριστές», οι οποίοι (συνυπολογίζοντας το χρόνο που απαιτείται για τη διαχείριση των δεδομένων από το σύστημα VIS) έχουν τη δυνατότητα να εγκρίνουν το πολύ έως 150 visa την ημέρα. Συνολικά, δηλαδή, δεν έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν περισσότερες από 2.500 εγκρίσεις την ημέρα, όταν οι ελληνικές αρχές φέρονται να έχουν θέσει ως στόχο τις 10.000 – 13.000 εγκρίσεις ανά ημέρα.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών φέρεται να έχει εγκρίνει την αύξηση του προσωπικού, με στόχο οι «χειριστές» να αυξηθούν από περίπου 15 σήμερα σε 80. Ήδη, στο ελληνικό προξενείο γίνονται εργασίες για τη διαμόρφωση των απαραίτητων θέσεων εργασίας του πρόσθετου προσωπικού και ίσως χρειαστεί να κλείσει για ορισμένες μέρες το Προξενείο, προκειμένου να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των εργασιών.

Ωστόσο, θα έχει μεγάλη σημασία «πότε» θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το σύνολο των 80 «χειριστών», καθώς κάθε μέρα που χάνεται δεν μπορεί να καλυφθεί στη συνέχεια, ενώ σημείωσαν πως στο τέλος Απριλίου ξεκινούν τα ρωσικά τσάρτερ προς Ελλάδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος ρωσικού tour operator η προχθεσινή αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της Egypt Air επιβεβαιώνει πως παραμένουν τα θέματα ελέγχων ασφαλείας στην Αίγυπτο. Προεξόφλησε, μάλιστα, πως μετά το συγκεκριμένο περιστατικό αναμένεται πως οι ρωσικοί tour operators θα επεκτείνουν προς τον Οκτώβριο τα προγράμματά τους προς Ελλάδα, τα οποία ολοκληρώνονταν τέλος Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.euro2day.gr

Φωτογραφία: www.incrediblecrete.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr

 

Share Post