Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ρόδος: Ο Μητροπολίτης απαγόρευσε τους πολιτικούς γάμους έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο

Συζητήσεις προκάλεσε στη Ρόδο η απόφαση του Μητροπολίτη Κυρίλλου να απαγορεύσει την τέλεση πολιτικών γάμων στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου (φωτογραφία) στη Λίνδο, με αφορμή τις διαστάσεις που έλαβε η φωτογραφία Βρετανών νεονύμφων στο facebook, σε «ερωτικές περιπτύξεις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Γιώργο Ελευθερίου, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής, οι εκπρόσωποι των μεγάλων tour operators, όπως της TUI, θορυβήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις, καθώς μόνο για το 2018 έχουν προγραμματιστεί περίπου 500 πολιτικοί γάμοι από διάφορες χώρες τους οποίους διοργανώνουν μεγάλοι tour operators, ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το 2020.

«Μετά τη διάσταση που έλαβε η φωτογραφία με το ζευγάρι των νεονύμφων σε ερωτικές περιπτύξεις, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ζήτησα από το Μητροπολίτη της Ρόδου να παρέμβει διότι θεώρησα ότι ήταν απρέπεια για το μοναστήρι. Από εδώ πέρασε ο Απόστολος Παύλος και είναι ιστορικό σημείο για όλο το χριστιανισμό. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ζευγάρια νεονύμφων να πηγαίνουν έξω από μία εκκλησία και να βγάζουν φωτογραφίες σε τέτοιες περιπτύξεις. Ωστόσο, όλος ο τουριστικός κόσμος έχει αναστατωθεί. Γι αυτό συγκάλεσα λαϊκή συνέλευση για την Πέμπτη, στις 12.30 στη Λίνδο, όπου έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ρόδου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και άλλοι φορείς και τους tour operators για να θέσουμε το ζήτημα και να το συζητήσουμε διεξοδικά», δήλωσε ο κ. Ελευθερίου.

Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «δημοκρατική», αναφέρει ότι στη χθεσινή «λαϊκή συνέλευση» που πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου και με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, επιχειρηματιών και ταξιδιωτικών πρακτόρων, αποφασίστηκε να συνεχιστούν πάση θυσία οι πολιτικοί γάμοι στη Λίνδο και στο εκκλησάκι του Αγίου Παύλου.

Ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Χατζηδιάκος θα έχει σήμερα συνάντηση με το Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, στον οποίο θα επιδώσει το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης και θα του μεταφέρει την αγωνία που εξέφρασαν όλοι οι φορείς και οι επαγγελματίες για την απαγόρευση της τέλεσης γάμων στον Άγιο Παύλο. Σε περίπτωση που δεν μεταπειστεί ο Μητροπολίτης, θα μπει σε εφαρμογή plan B, καθώς όλοι συμφώνησαν ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να χάσει η Λίνδος και κατ’ επέκταση η Ρόδος τους πολιτικούς γάμους των ξένων επισκεπτών, ένα προϊόν που αποφέρει σημαντικά έσοδα και που παρουσιάζει καλές προοπτικές εξέλιξης.

Έτσι αποφασίστηκε ότι αν η Μητρόπολη Ρόδου δεν φανεί διαλλακτική ως προς την ανάκληση της απαγόρευσης τέλεσης πολιτικών γάμων στον Αγ. Παύλο, θα προσαρμοστεί ανάλογα ο περιβάλλων χώρος έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακύρωσης των γάμων που έχουν ήδη κανονιστεί για την επόμενη σεζόν.

 

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Πέγκυς Ντόκου (ΕΔΩ) και του Δημήτρη Γκαρτζώνη (ΕΔΩ) στο dimokratiki.gr.