Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ρόδος: Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις το 2021

Δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο το 2021.

Έτσι τον Απρίλιο θα γίνει η επιστροφή της Ρόδου στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που την καθιέρωσαν διεθνώς, μετά την παρένθεση ενός έτους που άνοιξε η πανδημία COVID-19.

Την επιστροφή θα σηματοδοτήσουν τον προσεχή Απρίλιο δύο αθλήματα, το τένις και η ποδηλασία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει οργανώσει το μεγαλύτερο αριθμό εθνικών, πανευρωπαϊκών και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και η Ρόδος – πρωταθλήτρια της Περιφέρειας σε διοργανώσεις – μπήκε στο καλεντάρι των δύο αυτών μεγάλων αθλημάτων, μέσα από τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου, όλων των εμπλεκομένων φορέων, δηλαδή των τοπικών αθλητικών συλλόγων και σωματείων και φυσικά των εθελοντών που είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία των διοργανώσεων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκόσμιο Senior Τουρνουά Τέννις «Rhodes Open», απέσπασε διεθνή διάκριση, από τη διεθνή ομοσπονδία αντισφαίρισης (International Tennis Federation) και είναι μεταξύ των 19 Τουρνουά της συγκεκριμένης κατηγορίας που διακρίθηκαν σε όλο τον κόσμο, για το 2021 και συμπεριλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα αναγνώρισης διακεκριμένων διοργανώσεων Senior ITF.

Αυτό το νέο βραβείο για το 2021 στοχεύει στην αναγνώριση των τουρνουά που προσφέρουν εξαιρετικά δρώμενα και λαμβάνουν τα πιο θετικά σχόλια, προσφέροντας υπέροχες εμπειρίες στους αθλητές.

Το «Rhodes Open» είναι ένα παγκόσμιο τουρνουά της κατηγορίας Senior δηλαδή, αφορά άνδρες και γυναίκες άνω των 30 ετών σε κατηγορίες, ανά πέντε χρόνια στα μονά και ανά 10 χρόνια στα διπλά έως την ηλικία των 85 ετών.

Για πρώτη φορά η συνδιοργάνωση αυτή του Ρ.Ο.Α. με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου διεξήχθη τον Απρίλιο του 2017 ξεκινώντας από την κατηγορία G5 και είναι ένα από τα έξι ITF Senior τουρνουά που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την ποδηλασία, πρόκειται για τους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες Επαγγελματιών Ρόδου, «International Rhodes Grand Prix» και «International Tour of Rhodes», που θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή 25 επαγγελματικών ομάδων, καλύπτοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 176 ποδηλατών, σύμφωνα με τον κανονισμό της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.

Οι αγώνες διεξάγονται για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια με συμμετοχή πάνω από 50 διαφορετικών ομάδων, με αθλητές από όλο τον κόσμο.

Η διάρκεια των αγώνων επιβάλλει τη διαμονή τουλάχιστον 10 ημερών στις συμμετέχουσες ομάδες, με πάνω από 3.000 διαμονές ετησίως.

Στα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, η μεγάλη προβολή και διαφήμιση του νησιού λόγω της συμμετοχής μεγάλων ομάδων και η ενίσχυση του προφίλ της Ρόδου και της υποστήριξης από τους θεσμικούς φορείς, ως τόπος υποδοχής ποδηλατικού τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media