Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ρόδος: Διαγωνισμός ενοικίασης του «Έλαφος» και του «Ελαφίνα»

Τον Αύγουστο, εκτός απροόπτου, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την ενοικίαση σε ιδιώτη του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Έλαφος» και «Ελαφίνα» στον Προφήτη Ηλία της Ρόδου.

Τα δύο ακίνητα, που βρίσκονται σε απόσταση 45 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και 30 χλμ. από το αεροδρόμιο, έχουν ήδη περιέλθει, κατόπιν σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία «ΔΕΡΜ Α.Ε», η οποία ανέθεσε στην εταιρεία New Symbol την εκπόνηση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αυτήν, το συγκρότημα θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη – επενδυτή, ο οποίος πέραν της διαχείρισης του ξενοδοχείου «Έλαφος», που λειτουργεί και τώρα ως κατάλυμα 22 δωματίων, θα αναλάβει και τις εργασίες αποκατάστασης του «Ελαφίνα», 30 δωματίων και επιπλέον των 17 κατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή και είναι υπό κατάρρευση.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δαμιανού Αθανασίου στο dimokratiki.gr

 

Σημείωση eTravel News

Ο Έλαφος και η Ελαφίνα μοιάζουν με ελβετικά σαλέ, με τις χαρακτηριστικές κεκλιμένες ξύλινες στέγες τους. Στο Έλαφος που κατασκευάστηκε το 1929 και στο Ελαφίνα που κατασκευάστηκε το 1932, παραθέριζαν οι επισκέπτες και οι αξιωματικοί την εποχή της ιταλοκρατίας, ενώ στη συνέχεια λειτούργησαν ως ξενοδοχεία. Η τοποθεσία που κατασκευάστηκαν δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς εκτός από το δάσος, η θέα προς τη θάλασσα είναι μοναδική.