Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ρόδος: Στις 30 Οκτωβρίου η παρουσίαση της έρευνας για την ποιότητα του τουρισμού

Στις 30 Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη παρουσίαση στη Ρόδο της μεγάλης έρευνας ποιότητας του τουρισμού, που διεξάγει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο καθηγητή τον Ανέστη Αναστασίου.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ματσίγκος, ήδη τα 2.500 ερωτηματολόγια που έχουν μέχρι σήμερα συμπληρωθεί, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας από την αρμόδια επιτροπή του Αμερικανικού Κολλεγίου, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα ξεπεράσουν τα 3.000.

Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι σε περίπου δύο μήνες θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε όλες τις υποκατηγορίες (ανάλυση και παρουσίαση ανά εθνικότητα, ανά μήνα, ανά περιοχή, ανά κατηγορία ξενοδοχείων κλπ), τα οποία θα είναι διαθέσιμα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην ανάπτυξη και στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι τα ερωτηματολόγια έχουν μεταφραστεί σε τέσσερις γλώσσες και συγκεντρώνονται με τη βοήθεια των τοπικών τουριστικών γραφείων, καθώς και των tour operators που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Σκοπός της έρευνας είναι η προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών της Ρόδου.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Μαίρης Φώτη στο dimokratiki.gr.

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας