Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Το Ρεβανί Βέροιας γίνεται προϊόν «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης»

Ο Δήμος Βέροιας και το Τμήμα Τουρισμού οργάνωσαν χθες Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εσπερίδα ενημέρωσης των επαγγελματικών φορέων γύρω από την προοπτική πιστοποίησης του εμβληματικού γλυκού της Βέροιας.

Η Βέροια και το «Ρεβανί Βέροιας» επιλέχθηκε από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, να προωθηθεί για την απόκτηση σήματος «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης» (ΠΓΕ) με την προετοιμασία και σύνταξη του σχετικού φακέλου αναγνώρισης στο πλαίσιο του έργου Interreg LOC-FOOD.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η πολιτική της ΕΕ για την ποιότητα αποσκοπεί στην προστασία της ονομασίας συγκεκριμένων προϊόντων με σκοπό την προβολή των μοναδικών τους χαρακτηριστικών, τα οποία συνδέονται με τη γεωγραφική τους προέλευση καθώς και με την παραδοσιακή τεχνογνωσία.

Η ΠΓΕ δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και της ονομασίας του προϊόντος, όπου μια συγκεκριμένη ιδιότητα, φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική του καταγωγή.