Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Γ. Ρέτσος: Πάνω από 28,5 εκατ. αφίξεις το 2017

«Τα νούμερα τα οποία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είχε προβλέψει το Μάρτιο φέτος δείχνουν να επαληθεύονται. Είχαμε πει για 28,5 εκατ. αφίξεις μαζί με την κρουαζιέρα, υπάρχει ένα ενδεχόμενο το νούμερο αυτό να το υπερβούμε και λίγο και είχαμε μιλήσει για 14,5 δισ. έσοδα, περίπου 1 δισ. αυξημένα από πέρυσι, νομίζω ότι τα 14,5 δεν θα τα φτάσουμε θα κινηθεί στα 14 δισ. αλλά σίγουρα και οικονομικά θα είναι καλύτερη χρονιά από πέρυσι».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη (φωτογραφία).

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας Αυτοδιοίκησης και της νέας διοίκησης του ΣΕΤΕ συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, στην οποία ήταν επίσης παρόντες τα μέλη του Προεδρείου και της Διοίκησης του ΣΕΤΕ, ο Γ.Γ. ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος, το μέλος της διοίκησης Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο γενικός Διευθυντής Γιώργος Αμβράζης, ο γενικός διευθυντής Ηλίας Κικίλιας, η γενική διευθύντρια της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, ο διευθυντής προγραμματισμού του ΣΕΤΕ Μιχάλης Κυριακίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Ανδρέας Μεταξάς.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά για την αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της, τις δυνατότητες ανάπτυξης του ποιοτικού – εναλλακτικού τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Ενώνουμε δυνάμεις για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την προβολή, ενίσχυση της Κρήτης, στο εξωτερικό και αυτό το κάνουμε με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων και των ξενοδόχων. Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα να δούμε τα λάθη τα οποία ενδεχομένως έχουν γίνει και πώς μπορούμε να βελτιωνόμαστε. Το βασικό βέβαια το οποίο ετέθη είναι οι υποδομές που πρέπει να βελτιωθούν, πρέπει να δούμε μία καλύτερη διαχείριση του τουριστικού ρεύματος αλλά πάνω από όλα να έχουμε ένα ποιοτικότερο τουρισμό που αυτός είναι ο στόχος να δούμε πως μπορεί να γίνει η επιμήκυνση, πώς μπορεί να γίνει ειδικά σε πόλεις που πληρούν τις προϋποθέσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για τη συνάντηση δήλωσε: «Η καινούργια διοίκηση που εξελέγη το Μάιο, έχει αποφασίσει να έρθει πολύ πιο κοντά στην κοινωνία και πολύ πιο κοντά στην πηγή παραγωγής αυτού του πλούτου, θέλουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό μας προϊόν να το εμπλουτίσουμε να ανεβάσουμε την προστιθέμενη αξία του και κατ’ επέκταση την τιμή πώλησης του θέλοντας να φέρουμε περισσότερα έσοδα στη χώρα. Για να το κάνουμε αυτό λοιπόν ερχόμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, προσπαθούμε να βάλουμε στην κουβέντα για τον τουρισμό και άλλους τομείς της Οικονομίας στην αγροδιατροφή, επίσης να εμπλέξουμε και τον πολιτισμό διότι θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του τουριστικού μας προϊόντος».