Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Γ. Ρέτσος: Μπορεί να περάσουμε τα έσοδα του 2019

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, χαρακτήρισε τη φετινή τουριστική χρονιά ως ιδιαίτερη μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας, καθώς όπως είπε το 2020 είχαμε 75% μείωση των τουριστικών εισπράξεων και το 2021 είχαμε 45% μείωση των τουριστικών εισπράξεων, σε σχέση με το 2019.

Αναφερόμενος στο σήμερα είπε ότι η πανδημία έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Είμαστε σε ένα περιβάλλον τεράστιας γεωπολιτικής αστάθειας, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το ενεργειακό κόστος που έχουν αρνητική επίπτωση στο εισόδημα του ευρωπαίου πολίτη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Αν δεν αλλάξει κάτι, μπορεί να περάσουμε τα έσοδα του 2019, αλλά δεν θα είναι το ίδιο το αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις γιατί έχουμε αύξηση στο ενεργειακό κόστος, στα αναλώσιμα, στο δανειακό κόστος ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού και της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών με την αύξηση των επιτοκίων. Είναι μια περίεργη χρονιά. Ο τουρισμός υπεραποδίδει και βοηθάει τη χώρα να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που έχει μπροστά της».

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.ertnews.gr