Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Γ. Ρέτσος: Χωρίς τις αντιξοότητες η αύξηση του τουρισμού θα ήταν μεγαλύτερη

EOT85

Ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα εξέλιξη της τουριστικής σεζόν εξέφρασε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Ρέτσος.

«Το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα είναι αυτό που για μία ακόμη χρονιά έδωσε την ώθηση στον ελληνικό τουρισμό», αναφέρει ο κ. Ρέτσος, επισημαίνοντας ότι «εάν δεν υπήρχαν οι αντιξοότητες της φετινής χρονιάς κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει για τι νούμερα αφίξεων θα μιλάγαμε φέτος».

Πλέον, η μεγάλη πρόκληση για τα ελληνικά ξενοδοχεία, αλλά και για το τουριστικό προϊόν γενικότερα, σημειώνει ο κ. Ρέτσος, είναι το πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση με την αύξηση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή. Ο κ. Ρέτσος εκφράζει φόβους για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, ενώ ζητάει ρυθμίσεις των θεμάτων που προκύπτουν από τα capital controls.

«Με την εφαρμογή των περιορισμών υπάρχει θέμα, σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των ξενοδοχειακών μονάδων», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Αναφερόμενος στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα για να συνεχισθεί η άνθιση του ελληνικού τουρισμού.