Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Γ. Ρέτσος: Η Ελλάδα ψηλά στις αναζητήσεις σε Γερμανία, Βρετανία και ΗΠΑ

Τέλος Ιουνίου αναμένονται οι μαζικές αφίξεις τουριστών όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας το Σάββατο 15 Μαΐου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και το Νίκο Στραβελάκη.

Όπως ανέφερε προφανώς θα περάσει ένα διάστημα που ο τουρισμός θα είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας άλλα και τις βασικές μας αγορές.

Ο κ. Ρέτσος υπογράμμισε πως «τα νούμερα ακόμα παραμένουν υψηλά άρα τις επόμενες βδομάδες το μεγάλο στοίχημα είναι με την πορεία των εμβολιασμών και την προσεχτική συμπεριφορά όλων μας να βελτιωθούν τα στοιχεία της πανδημίας και να μπορεί η Ελλάδα να βγει από τις πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες που είναι αυτή τη στιγμή όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης ώστε τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου να μπορούμε πλέον να δεχτούμε σημαντικό αριθμό τουριστών».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο ίδιος τόνισε πως τώρα είναι μια περίοδος προετοιμασίας και ότι τα ξενοδοχεία θα αρχίζουν να ανοίγουν ουσιαστικά αρχές Ιουνίου.

Ο κ. Ρέτσος ανέφερε πως αυτή την στιγμή υπάρχει μια αναζήτηση για την Ελλάδα που παραμένει ψηλά στις αναζητήσεις των βασικών μας αγορών όπως Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, αλλά αυτή τη στιγμή οι πολίτες αυτών των χωρών δεν γνωρίζουν τον τρόπο που οι χώρες τους θα επιτρέψουν όχι μόνο ένα ταξίδι, αλλά και την επιστροφή τους μετά από ένα ταξίδι (π.χ. καραντίνα ή όχι κλπ).

«Όσο αυτό εξελίσσεται τόσο θα βλέπουμε να προκύπτουν πραγματικές κρατήσεις που έχουν μια ιδιαιτερότητα φέτος καθώς πέρα ότι είναι της τελευταίας στιγμής, δεν είναι και εγγυημένες (δηλαδή να υπάρχει πρακτική παλαιότερων ετών με προκαταβολές, ακυρωτικά κλπ)», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρέτσος ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο ΣΕΤΕ έχει θέσει ένα στόχο για τα έσοδα του τουρισμού φέτος που κυμαίνεται μεταξύ 40 – 50% των εσόδων του τουρισμού το 2019, ωστόσο όπως ο ίδιος σημείωσε αυτή τη στιγμή είμαστε πιο κοντά στο 40% παρά στο 50%.

«Έχω μια πεποίθηση ότι όσο βελτιώνονται οι συνθήκες τόσο θα αυξάνεται και η ζήτηση. Άρα δεν θέλω να αποκλείσω το 50%. Σήμερα που μιλάμε είμαστε κοντύτερα στο 40%».

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλιώς δεν θα φτάσουμε τους στόχους, σημείωσε ο ίδιος.

«Πέρυσι ο τουρισμός σταμάτησε γύρω στις 10 – 15 Σεπτεμβρίου άρα φέτος η προσδοκία είναι το φθινόπωρο θα είναι το ισχυρό τρίμηνο και όχι το παραδοσιακό Ιούλιος – Αύγουστος που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Θα πάμε δηλαδή και το Σεπτέμβριο και ο στόχος είναι να πάμε και μέρος του Οκτωβρίου».

Ο ίδιος επεσήμανε πως το 2020 είχαμε την πρώτη υβριδική χρονιά του κορονοϊού που βοήθησε πολύ μικρούς προορισμούς – μικρές επιχειρήσεις να σταθούν και να στηριχθούν και όπως εκτίμησε το ίδιο θα γίνει και φέτος.

«Όσο και να ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα γεμίσει κόσμο δεν θα γίνει αυτό από το 2021, η ελπίδα μας είναι να αρχίσει να αποκαθιστάται η ζήτηση το 2021».

 

Πηγή: www.skai.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media